ATENȚIE : ”Premiul” face victime !

0

Poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au identificat persoana bănuită de comiterea unei fapte de înşelăciune, prin metoda „premiului”, a cărui victimă a fost un bărbat în vârstă de 58 de ani, din Alba Iulia.

   tepuit-telefon-cu-unghie       În sarcina lui P.C., de 38 de ani, din Slimnic, judeţul Sibiu, s-a reţinut faptul că în zilele de 23 şi 25 februarie 2013, a transmis un SMS victimei, prin care-l anunţa că este câştigătorul unui premiu în valoare de 10.000 de euro precum şi a unui laptop.

Victima l-a contactat telefonic pe expeditorul mesajului care i-a spus că este reprezentantul unei cunoscute societăţi comerciale, condiţionând intrarea în posesia „premiului” de plata unor comisioane.

Astfel, victima a fost convinsă să expedieze, printr-un serviciu de transfer rapid, sumele de 630 lei, în data de 23.02.2013 respectiv 530 lei, în data de 25.02.2013. Ulterior, victima a realizat că a fost înşelată şi s-a adresat poliţiei.

Faţă de P.C., cunoscut cu antecedente penale şi, în prezent, încarcerat într-un penitenciar, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune precum şi în vederea stabilirii întregii sale activităţi infracționale. 

 

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de fapte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandări adresate cetăţenilor:

 

  • fiţi sceptici atunci când sunteţi anunţaţi din senin, prin telefon, că aţi câştigat bunuri şi sume importante de bani;
  • Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse sume pentru a intra în posesia aşa-zisului premiu;
  • Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător, înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani;
Distribuie

Lasă un comentariu

Top