ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA ȘI LIMITAREA RĂSPÂNDIRII COVID-19 ÎN ZONELE AGLOMERATE în Alba: Au fost verificați 194 de agenți economici și 194 de mijloace de transport. Au fost aplicate 221 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

0

Vineri, polițiștii din Alba, au continuat controalele în zonele aglomerate, societăți comerciale, piețe, târguri, tease și mijloacele de transport.

Polițiștii, jandarmii și pompierii au controlat în ultimele 24 de ore, peste 100 de societăți comerciale și aproape 100 de mijloace de transport, pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de răspândire a noului tip de coronavirus.

La verificări au participat polițiștii de la IPJ Alba, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Autoritățile au verificat 194 de societăți comerciale și 194 mijloace de transport.

În cadrul acțiunilor polițiștii, au fost verificate și legitimate, și un număr 1.954 persoane de pe raza județului Alba. Oamenii legii au aplicat 221 amenzi contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 9.890 lei.

“Inspectoratul de Poliție Județean Alba continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost depistate 221 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi de peste 9.000 de lei.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat 218 polițiști, polițiști locali, jandarmi precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 194 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 194 de mijloace de transport, din care 73 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.954 de persoane.

Echipele de control au depistat 221 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 9.890 lei.

De exemplu, în municipiul Alba Iulia a fost organizată o acțiune punctuală̆ pentru verificarea modului în care sunt respectate mă̆şurile de prevenire a ră̆spândirii virusului. Au fost verificate 39 de societăți comerciale, 25 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 107 persoane.

Au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, din care 60 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020. La acțiune au participat și jandarmii, polițiști locali, reprezentanți ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba și ai Oficiului Pentru Protecția Consumatorului Alba.

La Aiud polițiștii au verificat 21 de societăți comerciale, 34 de mijloace de transport și au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020.

Reamintim faptul că, începând din 16 octombrie, în 13 localități din județul Alba (Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Blandiana, Ciugud, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos) a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere masul și gură, pentru toate persoanele care au împlinit 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top