„Zugravul casei tale” reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

1

Un bărbat din Cugir a fost reţinut de poliţişti pentru mai multe fapte de înşelăciune prin care a cauzat un prejudiciu în valoare de peste 30.000 de lei. Acesta ar fi contractat lucrări de construcţii şi amenajări, încasând sume de bani în avans, fără ca ulterior să-şi mai execute obligaţiile contractuale.

 La data de 20.01.2017, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de S.L., de 30 de ani, din Cugir, care este cercetat într-un dosar privind fapte de înșelăciune, comise împotriva a 17 părţi vătămate, cu un prejudiciu total de 35.000 de lei.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în perioada anilor 2015 – 2016, a încheiat contracte de prestări servicii în domeniul construcţiilor cu diferite persoane şi a pretins şi încasat, în avans, sume de bani, fără a-şi onora obligaţiile contractuale şi fără a le restitui.

Prejudiciul cauzat celor 17 păgubiţi a fost estimat la 35.000 lei.

Pentru obţinerea de probe în cauză, poliţiştii au efectuat, în această dimineaţă, 3 percheziţii domiciliare (două în Vinţu de Jos şi una în Cugir) şi au ridicat înscrisuri folosite de S.L. în activitatea infracțională.

Faţă de acesta a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de înşelăciune, urmând ca în cursul zilei de azi, 20 ianuarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a lui S.L.

Eventualele alte victime care au contractat astfel de lucrări cu S.L., ce-şi promova serviciile sub sloganul „Zugravul casei tale”, şi care, până în prezent nu au sesizat poliţia, sunt rugate să o facă.

 

 

 

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top