Știi de ce este utilă asigurarea privată de sănătate?

0

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/rxpThOwuVgE

Tu ce faci pentru a avea grijă de sănătatea ta? Cu toții ne dorim să fim sănătoși, iar activitățile simple și deciziile zilnice sunt cele care ne ajută sau care ne sabotează. Alimentația corectă, cât mai diversificată și cu alimente cât mai naturale, sportul sau momentele în care încercăm să ne eliberăm mintea de stresul zilnic sunt esențiale pentru a păstra acel echilibru din ce în ce mai fragil al stării noastre de bine.

Cu toate acestea, viața poate oferi uneori situații neplăcute, care nu pot fi evitate, în care noi sau un membru al familiei are nevoie de un consult medical de specialitate. În aceste situații, o asigurare medicală este necesară pentru a avea acces rapid la o rețea de instituții care oferă servicii medicale la cele mai înalte standarde.

Ce reprezintă o asigurare privată de sănătate?

Semnarea unei polițe de asigurare cu un broker de asigurări de sănătate, precum MediHelp Internațional, oferă accesul la o rețea internațională de peste 425,000 de clinici și spitale, în schimbul unei sume fixe plătite lunar sau anual. Această asigurare medicală, în funcție de beneficiile alese, acoperă o mare parte dintre procedurile medicale și garantează plata lor către unitățile medicale unde se realizează tratamentul.

O asigurare privată de sănătate înglobează serviciile medicale accesibile prin Casa de Asigurări de Sănătate și prin abonamentele medicale. O asigurare standard costă, cu aproximație, 440 de lei pe lună pentru un adult cu vârsta cuprinsă între 40 și 44 de ani, iar pentru un copil costul este, în medie, de 310 lei pe lună.

Ce beneficii oferă o asigurare medicală privată?

În primul rând, prin încheierea unui contract de asigurare privată cu MediHelp Internațional, beneficiarul are garantat accesul la tratamente și intervenții medicale efectuate la cele mai înalte standarde. Serviciile ale căror costuri sunt cuprinse în planurile MediHelp includ consultații multidisciplinare, analize de laborator și alte teste de diagnosticare (RMN, CT, scanare PET), spitalizarea, intervențiile chirurgicale sau transplanturile de organe, dar și tratamentul pentru cancer.

Toate acestea sunt esențiale în anumite momente, însă costurile lor ar putea destabiliza bugetul unei familii. În acest fel, o asigurare privată de sănătate acoperă costul procedurilor, iar asiguratorul se va ocupa de plata facturilor către unitatea medicală, timp în care familia se poate concentra pe nevoile pacientului și pe vindecare.

În al doilea rând, asigurarea poate fi extinsă pentru a-i cuprinde și pe membrii familiei. Astfel există certitudinea faptului că cei dragi beneficiază de aceleași standarde medicale și de o îngrijire de calitate. Serviciile medicale încorporate în polița de asigurare pot fi personalizate, astfel încât asigurarea privată să acopere cât mai bine necesitățile pacientului. Investiția lunară pentru o familie compusă din patru membrii este de aproximativ 110 euro.

În al treilea rând, MediHelp Internațional a conceput pentru companii planuri de asigurare pentru angajați. Aceștia pot beneficia de plata costurilor lunare ale asigurării de către compania la care lucrează, în timp ce acest beneficiu extrasalarial creează un avantaj competitiv companiilor în raport cu competitorii lor. Dinamica actuală a pieței muncii face ca atragerea celor mai buni candidați și păstrarea celor mai buni membrii ai echipelor să fie o activitate care necesită atenție constantă și investiții pe termen lung.

Cum influențează o asigurare medicală relația dintre pacient și medic?

Relația dintre medic și pacient este extrem de importantă în dinamica diagnosticării și a tratării unei afecțiuni. Între cei doi se dezvoltă o legătură de încredere prin care medicul poate înțelege mai bine situația cu care se confruntă pacientul și poate aplica diagnosticul corect. De aceea, asigurarea medicală MediHelp îi permite persoanei asigurate să își aleagă clinica și medicul curant în țară sau în străinătate.

Găsirea diagnosticului potrivit nu este întotdeauna cea mai ușoară misiune, de aceea, o persoană trebuie să aibă garanția celor mai bune servicii medicale pentru a-și maximiza șansele de vindecare. Vestea nefericită a unei afecțiuni grave poate genera mari probleme echilibrului unei familii. Prin acoperirea cu o asigurare privată de sănătate, familia se pune la adăpost de aceste urmări negative și creează cadrul potrivit pentru depășirea mai ușoară asituației. Aspectele birocratice sunt evitate, de acestea ocupându-se asiguratorul.

În egală măsură, acoperirea internațională reprezintă un alt imens avantaj, aceasta fiind extrem de utilă în situațiile în care beneficiarul călătorește des în interes de serviciu, dacă o situație neplăcută intervine în timpul vacanței sau dacă pacientul are nevoie de intervenții chirurgicale în altă țară.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top