Medicamente contrafăcute pentru tratarea cancerului , vândute printr-un lant de farmacii.

0

farmacieMai mulți bolnavi de cancer au reclamat la Poliție că au achiziționat citostatice contrafăcute de la un lanț de farmacii, despre care stiau ca au produse mai ieftine.

Politiștii au deschis o anchetă și au descoperit o rețea care se ocupa de importul de medicamente din Turcia, dintre care o parte era exportată mai departe în spațiul intracomunitar, iar o altă parte era vândută în țara, prin intermediul lanțului de farmacii

Suspecții ar fi vândut medicamente în valoare totală de cinci milioane de euro, însă până în prezent anchetatorii nu au stabilit exact câte dintre aceste medicamente erau contrafacute.

Medicamentele nu-i ajutau pe bolnavi

Potrivit unor surse apropiate anchetei, medicamentele care au ajuns la bolnavii de cancer nu erau periculoase pentru organism, dar nici nu conțineau substanța activă care ar fi trebuit să-i ajute.

Ancheta vizează fapte de evaziune fiscală și spălare de bani la comerțul cu medicamente pentru boli grave. Douăzeci de firme specializate în depozitarea și vânzarea de medicamente s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prejudiciul fiind estimat la peste trei milioane de euro, potrivit Poliției Române.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top