DSP Alba: La nivelul județului sunt înregistrate doar Focare familiare. Nici un pacient diagnosticat cu COVID 19 Nu se află internat la ATI

0

Direcția de Sănătate Alba prin vocea directorului executiv Alexandru Sinea, a venit cu precizări suplimentare, privind numărul mare de cazuri de persoane infectate cu COVID 19, înregistrate miercuri, la nivelul județului Alba.

Potrivit acestuia, la această oră, în județul Alba, nu sunt înregistrate focare industriale sau de colectivitate, fiind înregistrate doar focare de natură familială.

Iar vestea bună, este aceea că în acest moment, la nivelul județului Alba, pe secțiile de ATI, nu sunt internați pacienți cu simptome de COVID 19.

“Peste jumăţâţe din cazurile nou apă̆rute reprezintă̆ contacți de familie ai unor cazuri vechi, care au dezvoltat simptomatologie, unii mai uş̦oară̆, alțîi mai accentuată̆ și au solicitat conform recomandărilor naționale testare la domiciliu. Este important de reținut că, la această oră, în judeţ̦ nu avem focare industriale, de colectivitate, doar focare familiale. La această oră în judeţul Alba niciun pacient diagnosticat cu COVID 19 nu se afla internat pe secţia ATI”.

” Doresc să̆ reamintesc faptul că̆ scopul nostru este să̆ identificăm din timp cazurile și să̆ le izolăm, tocmai de aceea testarea se realizează̆ în continuare la un nivel ridicat. În acest context, menționez că în judeţ̦ul Alba nici o persoană̆ care a solicitat testare conform legislației nu a fost refuzată̆. UN NUMĂR MIC DE CAZURI ȘI DE TESTE NU ÎÎNSEAMNĂ CĂ VIRUSUL NU ESTE PREZENT ÎNTRE NOI”, a transmis Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top