Declarația sau adeverinţa la control: Peste 130 de amenzi pentru cei care nu au purtat corespunzător masca de protecție. Aproape 2500 de persoane legitimate de polițiști

0

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au continuat acțiunile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19, informează IPJ Alba.

Pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei cu coronavirus și a protecției sanitare, polițiștii au aplicat 131 sancțiuni contravenționale.

În urma controalelor efectuate, oamenii legii au controlat și legitimat în total 2488 de persoane.

“Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 260 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Au fost controlate 67 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 133 de mijloace de transport, din care 43 de mijloace de transport în comun.

Au fost legitimate 2.488 de persoane și au fost făcute verificări la 94 obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 131 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și au aplicat două sancțiuni pentru fapte de natură economică.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Câmpeni au fost legitimate 142 de persoane, au fost verificate 92 de autovehicule și au fost aplicate 33 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top