Corpul profesional al Biochimiștilor, Biologilor și Chimiștilor din Sistemul Sanitar din România solicită Guvernului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzătoare responsabilităților profesionale

0

Chimistii, biochimistii si biologii din laboratoarele de analize medicale, specialisti cu profesie reglementata, parafeaza buletinele cu rezultatele analizelor medicale care stau in proportie de aprox. 80% la baza actului medical.

Corpul profesional al chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar din Romania (OBBCSSR) a depus incepand cu data de 01.02.2018 mai multe memorii si solicitari la Ministerul Sanatatii, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, Cancelaria Primului — Ministru al Romaniei pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale ale membrilor sai.

Responsabilitatile profesionale ale membrilor OBBCSSR (chimisti, biochimisti si biologi) in laboratoare sunt similare cu cele ale medicilor, dar salarizarea chimistilor, biochimistilor si biologilor din sistemul sanitar va fi inferioara incepand cu data de 01.03.2018 salarizarii asistentilor medicali care le sunt subordonati prin atributiile si responsabilitatile specifice la locul de munca.

Corpul profesional, OBBCSSR, solicita Guvemului emiterea unei OUG pentru salarizarea corespunzatoare responsabilitatilor profesionale a membrilor sai, chimisti, biochimisti si biologi din sistemul sanitar.

Alti colegi profesionisti din sanatate, farmacistii din farmaciile de spital, sunt in aceeasi situatie a salarizarii necorespunzatoare conform responsabilitatilor profesionale ca si chimistii, biochimistii si biologii din sistemul sanitar incepand cu data de 01.03.2018.

OBBCSSR a transmis Guvemului un exemplu de organigrama a unui laborator dinp care reiese clar ierarhizarea pe verticala la locul de munca si excluderea chimistilor, biochimistilor si biologilor de la o salarizare corespunzatoare similara colegilor medici atasata si acestui comunicat de presa, intreband Guvernul – DE CE?

Distribuie

Lasă un comentariu

Top