Cinematograful “Columna” preluat de Primăria Municipiului Alba Iulia. Clădirea va fi demolată

0

După mai multe discuții între Primaria Municipiului Alba Iulia și reprezentanții Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmelor RomâniaFilm, cei din urmă au decis să treacă în proprietatea Primăriei clădirea fostului cinematograf “Columna”.

Clădirea fostului cinematograf albaiulian, va fi demolată, pentru că aceasta nu mai prezintă siguranță în exploatare și revitalizarea zonei urbane ocupate în prezent.

Potrivit municipalității locale, după ce va demolată și reabilitată zona, vor fi amenajate parcări.

“Astăzi, 24 septembrie Primăria municipiului Alba Iulia și RADEF “România Film” au semnat procesul verbal de predare primire pentru imobilul “Cinematograf Columna”.

Reprezentanții celor două părți au constatat starea avansată de degradare a clădirii și faptul că aceasta nu mai este funcțională. 

Următorul pas este însușirea valorii de inventar a clădirii prin ședință a Consiliului Local și aprobarea ștergerii datoriilor acumulate la bugetul local, noul proprietar fiind Primăria Alba Iulia. Înafara datoriilor la bugetul local, clădirea este grevată doar de datorii la furnizorul de apă Apa CTTA SA sucursala Alba Iulia.

Va urma apoi procedura de aprobare a demolării clădirii, având în vedere că aceasta nu mai prezintă siguranță în exploatare și revitalizarea zonei urbane ocupate în prezent. În primă fază vor fi amenajate parcări la nivelul solului”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top