Alba: primul pacient vindecat de coronavirus. Primul DSP inclus în finanțarea națională pentru realizarea de TESTE pentru COVID-19

0

Județul Alba are primul caz vindecat în lupta cu temutul COVID 19. Este vorba despre o pacientă adusă la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Alba, în data de 18 martie.

Primul caz de infectare din județ a fost declarat vindecat. Este vorba despre femeia în vârstă de 36 de ani, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate.

Pacienta a fost adusă la secția de Infecțioase în urmă cu aproximativ două săptămâni, în data de 18 martie, având o stare bună de sănătate, după ce a fost în carantină instituţionalizată, după ce s-a întors în țară din Italia.

 Este de menționat că Direcția de Sănătate Publică Alba se numără printre cele 14 centre din țară care realizează teste de laborator pentru COVID-19.

În acest moment,  DSP, dispune de un aparat de testare, urmând ca în această săptămână să sosească cel de-al doilea aparat, destinat  Spitalului  Județean de Urgență din Alba Iulia , care va funcționa tot în cadrul DSP Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top