VIDEO – O echipă formată din șeful ROMARM, un secretar de stat și specialiști în domeniul armamentului trimiși de urgență pentru a investiga explozia de la Fabrica de Arme Cugir. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

0

La ordinul Ministrului Economiei, Dănuț Andrușcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din Secretarul de Stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, Directorul General al Romarm și persoane abilitate din cadrul structurii pentru situații de urgență de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgență la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat.

Ministerul Economiei este în strânsă legătură cu toate instituțiile abilitate implicate în această situație de criză, în vederea înlăturării efectelor.

Aceasta este o situație de urgență încă în desfășurare și vom reveni cu detalii pe măsură ce reprezentanții Cugir, ai Ministerului și ai Parchetului, aflați la fața locului vor fi în măsură să le furnizeze.

De cealaltă parte, Politia Orașului Cugir efectuează cercetări în cadrul unu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpa, ucidere din culpa, neluarea măsurilor legale de sănătate si securitate in munca și nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, în urma exploziei urmată de un incendiu puternic în care o femeie și-a pierdut viața.

 

 

UPDATE : Femeia Dispărută a fost găsită carbonizată. Explozie la Fabrica de Arme Cugir. Au fost cerute forțe în sprijin de la ISU Hunedoara.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top