Testări serologice ale anticorpilor anti – Sars – Cov2 la spitalul din Aiud

0

Vineri, au fost demarate testările serologice ale anticorpilor anti – Sars – Cov 2 (COVID -19), care vor indica nivelul de imunizare față de noul virus, au anunțat astăzi, pe pagina de socializare reprezentanții Spitalului Municipal Aiud.

“Acestea pot confirma sau infirma prezenta anterioară a infecţiei. Este posibilă dozarea atât a anticorpilor de tip IgM şi a celor de tip IgG. Conform strategiei stabilite vor fi testate cu prioritate persoanele care au avut rezultate pozitive la testul RT-PCR.

Prin sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local care au destinat sume suplimentare demersului Spitalului, speram să reuşim determinarea nivelului de imunizare în rândul populaţiei. Toate aceste informaţii vor contribui la o monitorizare precisă şi la o gestiune cât mai eficientă a limitării răspândirii virusului Sars-Cov2. Serviciul nu este decontat dar poate fi efectuat la cerere cu programare prealabilă începând din 6 iulie.

Cum se recoltează: este suficientă o simplă proba de sânge.

În cât timp se obţine rezultatul: comunicarea rezultatelor în maxim 24-36 de ore.

Recomandări: se recomanda evitarea consumării alimentelor cu minim 8 ore înainte de recoltare.

Pentru că Viaţa Contează! Mulţumim tuturor pentru sprijin. (EXC Group, Club Rotary Aiud, Primăria şi CL Aiud)”, se arată în mesajul transmis de către echipa medicală din cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top