Tabără de instruire a Batalionului 136 Geniu „Apulum” organizată la Sântimbru. Exercițiu demonstrativ prezentat de militarii albaiulieni, dedicat Zilei Armei de Geniu

0

În aceste zile, pe malul râului Mureș, în zona comunei Sântimbru, are loc o tabără de instruire organizată de Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia.

Alături de geniști din Alba Iulia, la activități participă și studenți din anul I de la Academia Forțelor Terestre din Sibiu și două clase de elevi militari, de la Colegiul Național Militar «Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

O parte din militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, vor participa la Brașov, în Poligonul militar de la Cincu, la exercițiul internațional “Resolute Castle 21”, alături de militari din armatele membre NAT0, Statele Unite ale Americii, dar şi reprezentanţi ai structurilor de apărare din ţările vecine.

Pentru a – și demonstră abilităţile de care dau dovadă, militarii albaiulieni au construit într – o jumătate de oră, un pod format din pontoane.

Alături de militari, la eveniment a fost prezent și prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

În cadrul taberei de la Sântimbru, geniștii albaiulieni, și – au prezentat capabilitățile subunităților din cadrul batalionului de geniu precum: trecerea cursurilor de apă, sprijin în cazul situațiilor de urgență și construcții de drumuri sau degajarea căilor de acces cu utilaje de geniu și materiale explozive.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top