STRĂINI DEPISTAŢI CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN JUDEŢUL ALBA

0

Poliţiştii de imigrări din Alba, în urma acţiunilor întreprinse, au depistat 2 cetăţeni străini din Republica Moldova care nu aveau drept de şedere pe teritoriul României. Aceştia au fost obligaţi, prin decizii de returnare, să părăsească teritoriul României şi, totodată, în cazul unuia dintre ei, a fost dispusă măsura interdicţiei de a intra în ţară pe o perioadă de un an de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Alba au desfăşurat, la data de 21 august a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul activităţilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, în municipiul Aiud, un bărbat de 44 de ani şi o femeie de 36 de ani, ambii din Republica Moldova, care nu aveau drept de şedere pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că străinii au intrat legal în România, însă, la expirarea perioadei de şedere, nu au părăsit ţara şi nu au efectuat demersuri pentru reglementarea dreptului de şedere.

Ca urmare a celor constatate, pe numele străinilor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.

Totodată, în cazul femeii a fost dispusă măsura interdicţiei de a intra în România pe o perioadă de un an de zile.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei şi îi invităm să ne contacteze pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, din Alba Iulia, stradaIon I.C. Brătianu, nr.1B, la telefon 0258 810 683, sau vizitând site-ul public la adresa www.igi.mai.gov.ro

Distribuie

Lasă un comentariu

Top