Sinistrații din Sânmiclăuș au primit locuințe modulare. Zece Containere au ajuns în localitatea distrusă de inundații

0

Locuitorii din Sânmiclăuș (comună Șona – Alba) afectați de inundațiile produse marți seara, au la dispoziție, începând de astăzi, 10 containere modulare care pot fi utilizate drept locuințe provizorii.

Containerele au fost repartizate ca urmare a solicitării adresată de prefectul județului Alba dl. Nicolae Albu, președintelui Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

La nivelul judeţului Alba au fost repartizate un număr de 10 containere – locuințe modulare.

Fiecare container – locuință modulară dispune de 4 paturi cu cazarmament aferent, aragaz cu butelie pe GPL, etc.

Predarea containerelor către persoanele care au solicitat asigurarea nevoilor de cazare s-a făcut în prezența prefectului jud. Albă – dl. Nicolae Albu, a președintelui Consiliului Județean Alba – dl. Ion Dumitrel, a reprezentantului ANRSPS Alba – lt. col. Butuza Gabriel, a reprezentantului ISU Alba – lt. col. Costea Ovidiu precum și a reprezentanților primăriei comunei Șona.

De asemenea, la fața locului se află pompierii din cadrul ISU Alba și militarii din cadrul Batalionului 136 Geniu pentru sprijinirea activității de relocare a respectivelor persoane, se precizează în comunicatul remis de Instituția Prefectului Județului Alba.

Reamintim faptul că, marți seara, satul Sânmiclăuș, acolo unde viitura a intrat în casele oamenilor, în unele locuri apa depășind un metru.

Potrivit bilanțului oferit de reprezentanții ISU Alba, în satul Miclăuș s – au înregistrat următoarele pagube: Inundată sala de sport; Podul de pe DJ 107V inundat; Străzile Sărăturii şi Îngusta sunt inundate (2 m sub apă); Conductă de gaz spartă şi conducta de apa de la Biia, ruptă de tot; Viitură, post TRAFO afectat, 476 abonaţi nealimentaţi cu energie electrică; Intervenţia a fost asigurată de ISU, SVSU Sânmiclăuş, Apa CTTA şi Electrică cu tehnica din dotare pentru remedierea situaţiei.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top