Se pregătește un tun imobiliar la Alba Iulia ? Ce pune la cale grupul lui Atanasiu …

0

La inceputul fulminantei sale cariere politice, Traian Basescu a fost vazut ca unul din pestritul anturaj de la „Golden Blitz”, eticheta de care nu a mai putut scapa niciodata. Iar lucrurile par sa se repete acum si pentru noul sef al statului, in jurul molcomului Klaus Iohannis aparand deja, peste noapte, un puternic grup de interese format din politicieni si afaceristi legati intre ei de puternice legaturi. Nu atat de doctrina politica, „combinatiile” fiind de fapt firele care-i leaga intre ei pe cei care isi aroga deja „mopolul” asupra statutului de sfatuitori de taina ai proaspatului presedinte al Romaniei.

Si care, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, au niste preocupari cel putin stranii. Astfel ca, pe langa promovarea a tot felul de personaje care le dau deja serios de lucru procurorilor anticoruptie si structurilor de informatii, „iohanistii” se straduiesc sa-l convinga pe presedinte ce lovitura de imagine ar da daca ar lua initiativa mutarii Capitalei administrative a Romaniei la Alba Iulia. Si, dincolo de posibilul gest simbolic al unei astfel de miscari, nu are cum sa nu nasca semne de intrebare coincidenta apartenentei acestor sfatuitori la asa-numitul „grup de la Alba Iulia”, al carui lider de necontestat este influentul Teodor Atanasiu.

Atanasiu1 Halal prioritate!

Iohannis a reusit sa-i surprinda pana si pe cei mai apropiati colaboratori cu pasivitatea sa, seful statului refuzand – spun unii, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna ! – sa ia o pozitie publica in aceste zile in care Romania pur si simplu arde, evenimente de o gravitate fara precedent succedandu-se cu o viteza ametitoare.

Drept urmare, daca acest „echilibru” prezidential ar fi spart de o initiativa care oricum poate fi interpretata, numai prioritara pentru agenda sefului statului nu, cu atat mai grea ar fi de inteles „miscarea strategica” spre care este impins, cu buna stiinta, Klaus Iohannis. Cel caruia, dupa cum sustin sursele noastre, i se inoculeaza incet, dar sigur, informatii care sa-l faca sa ajunga „singur” la concluzia ca tara asteapta o schimbare majora. Si ca aceasta ar putea incepe cu mutarea Capitalei tarii, cel putin cea administrativa, la Alba Iulia!

Bani si smecherie

Alba_Iulia_Prefectura Pentru ca aceasta miscare sa nu bata prea mult la ochi, aceiasi „strategi” se lupta ca niste lei nu doar pentru mutarea locatiei Capitalei Romaniei, dar si pentru schimbarea Zilei Nationale pe 10 mai, in loc de 1 Decembrie. Iar daca simbolistica istorica a unor astfel de decizii este de inteles, intresant este ca deja la Alba Iulia lucrurile se misca, structurile de informatii monitorizand cu interes formarea unui adevarat pol de influenta aici, in oraselul unde „banii si smecheria” par sa devina peste noapte cuvintele de ordine.

Iar sub „stindardul” lui Teodor Atanasiu „Tase”, politicieni de paie sunt promovati pe banda rulanta pe aceasta filiera, mai ales ca „pepiniera” transilvaneana de cadre nu are cum sa nu-i fie pe plac sefului statului. Totul ar putea parea o simpla invidie a „regatenilor” alertati ca isi pierd facilitatile de pana acum, daca aceste promovari nu ar fi coroborate atat cu „explozia” unor oameni de afaceri din zona, cunoscuti ca bucurandu-se de protectia unor „batrani sforari” din sistem, generali care, desi nu si-au incheiat socotelile cu acuzele DNA, primesc decoratii surprinzatoare din partea noului presedinte.

Luati si metroul?

Probabil ca, daca s-ar face un referendum pe „facebook” sau pe bune, sansele ca noua Capitala sa fie Alba Iulia ar fi destul de mari. Ceea ce n-ar putea decat sa-i entuziasmeze pe promotorii acestei initiative,  care, dupa cum sustin sursele noastre, au o influenta totala asupra pietei imobiliare din Alba Iulia, controland practic tot ceea ce misca in oras. Iar mutarea atator institutii ale statului ar reprezenta un tun financiar de proportii. Ce-i drept, totul este doar in faza de proiect si nici macar acela facut public. Dar vorba unuia dintre expertii caruia i s-a sugerat sa ia in calcul o asemenea decizie si sa fie pregatit cu un plan de masuri aferent : ”Sa-si ia Capitala cu totul, dar sa ne lase barem metroul…” (sursa:enational.ro)

 

 

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top