Restricții în contextul pandemiei de coronavirus în comunele Cergău, Râmeț Și Roșia de Secaș

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a dispus, în şedinţa extraordinară de joi, mai multe măsuri pentru populaţie, în context pandemic, având în vedere creşterea incidenţei cazurilor de infectare în ultimele 14 zile.

Măsurile vizează 4 localități din județul Alba: comunele Cergău, Râmeț și Roșia de Secaș.

Noile restricții vor intra în vigoare de vineri, 14 mai, ora 00.00.

Rata de incidență a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus, era joi, în Cergău de 8,57 la 1000 de locuitori, în Râmeț, 9, 28 la mia de locuitori, iar Roșia de Secaș 3,09 la mia de locuitori.

Art. 1. (1) Se constată rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 13.05.2021, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei care este parte integrantă din prezenţa hotărâre.

(2) Măsurile stabilite pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la nivelul comunelor Cergău, Râmeţ şi Roşia de Secaş, județul Alba, sunt cele prevăzute în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr. 139 din 12.05.2021, în funcție de raţă de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, conform Anexei la prezenţa hotărâre.

(3) Măsurile prevăzute pentru unităţile administrativ teritoriale de la alin (2), intră în vigoare începând cu data de 14.05.2021, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

(4) Înaintea expirării perioadei de 14 zile, în funcție de raţă de incidență cumulată, măsurile pot fi actualizate, în cazul creșterii ratei de incidență și încadrarea într-o limită superioară sau scăderii la zero a acesteia.

Art. 2. Hotărârile adoptate de CJSU Alba până la data adoptării prezentei hotărâri își mențin aplicabilitatea în măsura în care prevederile acestora nu contravin măsurilor stabilite în prezenta hotărâre.

Art. 3. Prezenta hotărâre se transmite membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, la toate U.A.T.-urile de pe raza județului Alba, în vederea aducerii la cunoștința populației, operatorilor economici și instituțiilor publice, prin toate mijloacele de comunicare avute la dispoziție. De asemenea, prezenta hotărâre se transmite la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și la Departamentul pentru Situații de Urgență de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba. Totodată, hotărârea se va afișa pe site-ul Instituției Prefectului – Județului Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top