Protestele din Sebes se muta in sala. Acuze penale la adresa liderilor.

0
proteste_sebes2Mare disperare si teama pentru unii dintre organizatorii protestelor din Sebes! Sebesenii, in mare parte, si-au dat seama ca sunt pacaliti si refuza sa mai iasa in strada! Majoritatea localnicilor se intreaba, ce interese au organizatorii straini, din afara Sebesului, aici in oras, in conditiile in care Grupul de Initiativa Civica din Sebes a ales calea dialogului si a renuntat la proteste? Ce vrea Fagarasan Iulius Ovidiu, din Reghin, administratorul unei fabrici de produse chimice ,  S.C. BONUSVIA SRL, CUI 30255952, J26/510/2012, REGHIN,Adresa STR. MIHAI VITEAZU 61 Ap. 5 Cod 545300, Administratori: FAGARASAN IULIUS OVIDIU, ALMSTROM JONAS ERLAND, Asociati persoane juridice: RUNIA AB. Obiect Activitate FABRICAREA ALTOR PRODUSE CHIMICE ( http://www.edello.ro/firma/bonusvia-srl–30255952/ ) sau Anisoara Stefan de la Primanatura din Alba Iulia? In atare situatie, organizatorii, care au cerut Primariei Sebes aprobare sa protesteze in strada si in luna martie, au renuntat la solicitare si acum vor o sala in care sa se intalneasca saptamanal. Protestele din Sebes au devenit o afacere? Poate ca vom afla acest lucru in sala de judecata. Mai multi lideri si protestatari, care au adus acuze publice, nejustificate si au incitat la ura si violenta, in strada, pe Facebook, in ziare, la radio sau televiziune urmeaza sa raspunda penal pentru faptele lor. Ei  au fost actionati in judecata, de catre o casa de avocatura celebra. Angajatii de la Kronospan au decis sa  protesteze pasnic, in parcul din fata Primarie Sebes, joi 12.02.2015, intre orele 11,00 si 12,00. Vom reveni.
Adi Ghimpeanu
P.S
Comunicatul reprezentanților angajaților Kronsopan Sebeș:

“Angajaţii Kronospan au un program de acţiune foarte bine stabilit. Acest program a fost depus şi înregistrat la Primăria Sebes , îl găsiţi ataşat.

Joi, după mitingul de o oră din faţa Primăriei, angajaţii vor înmâna o scrisoare de protest Primarului Municipiului Sebes. Se protestează împotriva nepăsării cu care Primăria tratează conflictul local. Este de neacceptat ca administraţia locală plătită şi din banii noştri, nici măcar să nu întrebe care sunt motivele pentru care manifestanţii ies in stradă.

Este  de neacceptat ca o minoritate locală să ceară încălcarea legii “Kronospan afară din ţară”, lege prin care s-a reglementat funcţionarea legală a unui agent economic iar Primăria să nu încerce să explice manifestanţilor că nu este constituţional să ceri moartea cuiva atâta timp cât legea îi permite să trăiască.

Funcţie de reacţia Primarului la scrisoarea de protest se vor organiza adunările populare pe parcursul lunii martie 2015.

Angajaţii vor chema la aceste adunări populare peste 10.000 de colaboratori din toată ţara, aceştia vor participa cu aproximativ 5000 de utilaje de exploatare a lemnului si camioane de transport.

În cazul în care, până la începutul lunii martie, nu vor înceta manifestaţiile astfel încălcându-se legea, angajaţii şi colaboratorii lor fiind în număr mult mai mare decât manifestanţii din ziua de azi, vor cere sa fie scoşi din ţară toţi mincinoşii, manipulatorii de informaţii false şi politicienii corupţi.

Începând cu 15.02.2015 în fiecare duminică la ora 14:00 în curtea SC Kronospan SA se vor strânge 500 de angajaţi care vor deschide porţile firmei şi vor aştepta coloana de manifestanţi.

Kronospan Sebes SA nu are o organizaţie sindicală. Angajaţii sunt reprezentaţi de un grup de muncitori şi pot decide fiecare în parte dacă să urmeze sau nu aceşti lideri.  

Liderii angajaţilor nu dau declaraţii sforăitoare. Daca vreţi sa le adresaţi întrebări puteţi să o faceţi la adresa aceasta de e-mail.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top