Potopul s – a abătut din nou asupra locuitorilor din Ocoliș

0

Apele s – au revărsat din nou asupra localității Ocoliș, și a oamenilor de acolo, greu încercați de altfel, de câteva zile de viituri.

Județul Alba se află sub avertizare cu cod portocaliu de furtuni și vijelii, valabilă până miercuri, la ora 03.00.

În noaptea de luni spre marți, a poluat torențial în zona localității din Apuseni, iar valea a ieșit din matcă, apa intrând în curțile și gospodăriile localnicilor.

Din nefericire nu au fost înregistrate victime omenești.

Intervenția utilajelor grele aparținând Apelor Române, a făcut că valea să reintre în matcă.

După retragerea apelor, pompierii militari, au intervenit pentru evacuarea apei și a aluviunilor din beciurile și curțile oamenilor din Ocoliș.

FORȚE ȘI MIJLOACE care acționează în data de 20.07.2021 pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din perioada 15-20.07.2021 de pe raza județul Alba:

  • ISU Alba – 14 ofițeri, 35 subofițeri, 10 mijloace auto și 12 mijloace tehnice (motopompe remorcabile și transportabile)
  • IJJ Alba – 1 ofițer, 19 subofițeri, 6 auto;
  • IPJ Alba – 4 agenți, 2 auto.
  • Batalionul 136 Geniu Alba Iulia – 2 ofițeri și 20 militari, 1 camion și 1 microbuz.

O ploaie torențială cu grindină s-a abătut luni după-amiaza peste localitatea Bistra din Alba, aflată la momentul respectiv sub Cod Roșu de furtună. Apa a ajuns la circa 50 – 60 de centimetri pe carosabil și a blocat drumul național DN 75, la km 84 +500 m.

“DN 75 este blocat şi între Bistra şi Valea Lupșii, din cauza unui parau care a ieşit pe carosabil. Zeci de maşini, care circulă în direcţia Cîmpeni-Turda sunt blocate pe o porţiune de peste un kilometru” precizează ISU Alba.

Luni, o femeie şi doi copii au fost evacuaţi de pompierii militari dintr-o locuinţă din satul Păşteşti, comună Bistra, județul Alba, afectată de inundații.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top