Percheziții ale polițiștilor din Alba, în București și Timișoara. Polițiștii au indisponibilizat peste 500 kilograme de articole pirotehnice

0

Nouă percheziții domiciliare au fost efectuate de către polițiștii din Alba împreună cu procurori, miercuri, în municipiul București și Timișoara, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

În urma perchezițiilor, oamenii legii, au confiscat peste 500 kilograme de materiale pirotehnice, iar un bărbat din județul Timiș, a fost reținut.

La data de 11 mai 2022, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Alba Iulia și Sebeș, au efectuat 9 percheziții, din care una în municipiul București și 8 în județul Timiș, la domiciliile unor persoane bănuite de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept precum și la sediile sau punctele de lucru ale societăților comerciale administrate de acestea.

Din cercetări, a rezultat că, începând cu luna noiembrie 2021, cele 9 persoane ar fi comercializat, on-line, unor cetățeni din județul Alba, articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens. O parte din articole ar fi fost vândute unor minori.

Trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri, iar față de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Săcălaz, județul Timiș, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de 585 de kilograme de articole pirotehnice (151.240 de petarde și baterii de artificii).

La acțiune au participat și polițiști de investigații criminale, investigare a criminalității economice, criminalistic și pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Alba și Timiș precum și din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Aceasta a beneficiat de sprijinul Direcției pentru Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top