Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis, este reținut de mai multe ore, pe aeroportul Din Melbourne – Australia

0

Sârbul Novak Djokovic, numărul 1 ATP, este reținut de mai multe ore, pe aeroportul din Melbourne – Australia.

Potrivit presei locale și internaționale, Nole este interogat într – o cameră a aeroportului din Australia, tenismenul neavând acces nuci măcar la telefonul mobil.

Dacă autoritățile australiene, constată că documentele prezentate de Djokovic, nu sunt în regulă, numărul 1 mondial, se va întoarce în Serbia.

Autoritățile de frontieră australiene, i – au interzis lui Nole, să intre în țară, din cauză că sportivul și echipa sa, au făcut o greşeală în cererea de viză.

Djokovic are o scutire emisă de o comisie independentă de experți medicali, care atestă că vaccinul îi oferă reacții adverse puternice, iar la plecarea spre Australia, echipa sa nu a solicitat o viză care permite scutiri medicale pentru nevaccinare.

Jucătorul a ajuns miercuri în Australia, unde urmează să joace la Australian Open.

Poliţia de frontieră a cerut clarificări de la guvernul statului victorian cu privire la cererea lui Djokovici, relatează ziarul Age din Melbourne.

După ce a fost trimisă cererea și cercetată, aceasta a fost respinsă de guvernul statului victorian.

Scott Morrison, prim ministrul Australiei, a declarat că vedetei tenisului i se va refuza intrarea în ţară dacă nu oferă dovezi că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Autorităţile australiene cer ca sportivii care intră în Australia să fie vaccinaţi cu schemă completă, să fi trecut prin boală în ultimele şase luni sau să solicite şi să primească o scutire medicală.

Novak Djokovic a refuzat să declare dacă este vaccinat sau nu, împotriva COVID – 19, iar acest lucru ridică foarte multe semne de întrebare.

Novak Djokovic a triumfat de 9 ori, la Australian Open, prima dată în 2008, urmând apoi titlurile din 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, și încheind cu cel obținut în 2021.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top