Ne scuzați doamna secretară

1

secretaraDe multe ori persoanele cu funcții în birouri publice se simt deranjate atunci când respectuos sunt rugate să rezolve câte o problemă, unui străin, bătrân sau un om cu bun simț.

Specia de funcționară  cu grad de secretară curentată ,se dă rănită atunci când  îi ceri un simplu număr de inregistrare al unei cereri sau te ignoră cu desăvârșire.

Motivul ? este o persoană cu demnitate publică așa spune ea, răspunde pentru orice hârtie.  Aceste persoane trebuie să înțeleagă că funcțiile și demnitățile publice nu sunt un dar venit din neant. Ele vin cu responsabilități și obligații. Iar obligația noastră, de ziariști, este să le studiem și să le redăm, mai departe, celor care vă plătesc.  

  Va intrebati ce fac funcționarii în timpul orelor de program? Vă imaginați că trebăluiesc pentru binele comunității sau măcar al societății pe care o reprezintă , că se zbat să găsească cele mai bune soluții pentru cetățeni?  Cel mai probabil fac și asta în timpul care le rămâne după alte activități, mai importante.

functionar electricaVă invităm pe această cale să prevenim comportamentul abuziv al unor secretare, funcționare care sunt uitate pe acele scaune și trăiec cu impresia că instituțiile publice sunt moșia lor. Primul exemplu negativ al acestui demers,  este doamna Sărac Edit  de la  societatea  Electrica din  Alba Iulia care cu o nesimțire grosolană îți lasă impresia că a terminat 3 Facultăți și are 5 doctorate. Reușește performanța să te poftească pe ușă înainte să intri . Fiind vizibil deranjată de faptul că este nevoită să întrerupă privitul în monitorul prăfuit, doamna Edit de la Electrica, începe să-și scoată colții de funcționar mofturos …

Distribuie

Un comentariu

  1. Sunt de acord! Si nu doar doamna Edit cu functia de secretar este in aceasta situatie. Se mai poate adauga: asistente, femei de servici, vanzatori s.a.
    Va felicit pt articol si incurajez pe toata lumea sa dezvaluie nesimtirea si iresponsabilitatea oamenilor din ziua de astazi!

Lasă un comentariu

Top