Înotătorul Robert Glinţă, se retrage din activitate la vârsta de 25 de ani

0

Înotătorul român Robert Glinţă, a anunțat marți, printr-o postare pe pagina de socializare că se retrage din activitatea competițională.

Sportivul în vârstă de 25 de ani, și-a motivat retragerea prin faptul că şi-a epuizat resursele şi vrea să aibă grijă de propria sănătate.

Robert Glință este campion european la 100 metri spate în 2020 şi multiplu medaliat cu argint şi bronz la europene. El are în palmares şi o medalie de bronz la 100 metri spate la Campionatele Mondiale din 2021.

Glință a participat la Jocurile Olimpice desfășurate la Rio în 2016 și la cele de la Tokyo din 2020, era legitimat la Clubul Sportiv Dinamo.

„A venit timpul să fac un pas înapoi de la înotul competiţional. Prin suişuri şi coborâşuri, acest sport m-a învăţat atât de multe şi m-a făcut cu adevărat să cresc în fiinţa umană mai evoluată de astăzi. Fie că este vorba de durere sau glorie, eşec sau succes, suferinţă sau fericire, cantitatea de responsabilitate, disciplină, dăruire, ambiţie prin muncă asiduă pentru a atinge un scop şi a depăşi adversităţile şi obstacolele, au crescut rădăcini adânci în mine care vor rămâne în mine.

Nimic nu ar fi fost posibil fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei joacă un rol uriaş şi lasă o urmă importantă în cariera şi viaţa mea. Pentru ei, nu îmi pot exprima suficient recunoştinţa. Toate amintirile frumoase şi prietenii dragi pe care mi le-a adus acest drum, conexiunile sufleteşti care depăşesc viaţa de înot, mă fac să simt că am câştigat mult mai mult decât nişte medalii şi trofee pe parcurs.

Tuturor prietenilor şi fanilor vreau să vă mulţumesc că mi-aţi arătat mereu sprijinul şi că aţi crezut în mine indiferent de situaţie. Resursele sunt epuizate şi este timpul să am grijă de propria mea sănătate fizică, mentală, emoţională şi spirituală, căci până la urmă sunt doar un om”, a scris Glinţă pe Facebook.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top