Începe Euro 2020: Turcia – Italia, în meciul de deschidere pe Olimpico

0

Vineri seară, cu începere de la ora 22:00, debutează oficial Euro 2020, turneul european neputând – se disputa anul trecut, din cauza pandemiei de corona virus, care a făcut ravagii în întreaga Europă.

Forul continental a decis că Euro 2020, să se dispute în 2021.

La startul echipei se vor alinia 24 de echipe naționale, împărțite în 6 grupe.

Acestea sunt: Turcia, Italia, Ţara Galilor, Elveţia; Danemarca, Finlanda, Belgia, Rusia; Olanda, Ucraina, Austria, Macedonia de Nord; Anglia, Croaţia, Scoţia, Cehia; Spania, Suedia, Polonia, Slovacia; Ungaria, Portugalia, Franţa, Germania.

Meciul care va deschide oficial competiția, va avea loc de la ora 22.00, pe stadionul Olimpico, din capitala Italiei, Roma, și se va disputa între Turcia și Italia.

Partidă va fi transmisă în România de PRO TV.

Cele două echipe fac parte din Grupa A, alături de Țara Galilor și Elveția.

Este un campionat european, care eva fi diferit de precedentele. Nu se va mai disputa în două țări gazdă, acum gazdele meciurilor turneului, fiind nu mai puțin de 11 orașe: Roma, Baku, Copenhaga şi Sankt Petersburg, Amsterdam, Londra şi Glasgow, Sevilla, Munchen şi Budapesta.

Arena Națională din București, va găzdui partidele din Grupa C a competiției, și un meci din faza optimilor de finală.

Finală se va juca pe 11 iulie, pe Stadionul Wembley din Londra (22:00).

Italia este neînvinsă de 27 de meciuri, serie care a început în septembrie 2018, iar ultimul test confirmă forma echipei, 4-0 cu Cehia. Naţionala Italiei se anunţă una dintre marile favorite la Euro-2020, după ce a obţinut al optulea succes consecutiv.

Turcia a luat patru puncte în două meciuri contra campioanei mondiale Franţa în preliminarii, iar apoi a învins Olanda în calificările pentru Cupa Mondială din 2022 (4-2), obţinând rezultate de egalitate cu Germania şi Croaţia (3-3).

Antrenorul Şenol Guneş a condus echipa Turciei la cea mai mare performanţă din istoria sa, bronzul la Cupa Mondială din 2002, iar acum speră să realizeze o performanţă similară la turneul european.

Playmakerul echipei este Hakan Calhanoglu (AC Milan), care e obişnuit cu Stadio Olimpico, compartimentul ofensiv fiind susţinut şi de atacantul ″veteran″⁣ Burak Yilmaz (35 ani), campion al Franţei în ultimul sezon cu Lille, la care joacă şi conaţionalii săi Zeki Celik şi Yusuf Yazici.

Italia nu a pierdut niciodată în faţa Turciei în zece partide anterioare, în toate competiţiile, obţinând şapte victorii.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top