Hainele din bumbac, de la blugi la tricouri, se vor scumpi. Preţul materiei prime a atins cote alarmante

1

Îmbrăcămintea s-ar putea scumpi în toată lumea, în perioada următoare, după ce prețul bumbacului a ajuns la maximul ultimilor 11 ani, potrivit Bloomberg.

Preţul bumbacului a crescut pe fondul unei cereri puternice venită în special din China, combinată cu perturbările pe partea de ofertă provocate de pandemie şi haosul din sectorul de logistică, ca urmare a creşterii costurilor cu transportul maritim.

Un preţ mai mare la bumbac înseamnă că va creşte şi costul articolelor de îmbrăcăminte. Retailerii ar putea încerca să transfere aceste costuri la consumatori, rezultând în inflaţie, pentru orice – de la tricouri la blugi.

Analiştii se aşteaptă ca 2021 să fie al doilea an consecutiv de deficit global de aprovizionare cu bumbac. China, cel mai mare utilizator mondial, are nevoie de noi surse de aprovizionare cu bumbac pentru industria sa textilă. Alte importante ţări producătoare de bumbac, precum Bangladesh, Pakistan şi India, au şi ele probleme cu culturile de bumbac. Cele mai recente motive de îngrijorare cu privire la oferta de bumbac vin din India, unde recolte sunt compromise din cauza unei omizi.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top