Foto: Jandarmul – sportiv din Alba, care îmbină meseria pe care o practică de 13 ani cu sportul, pasiunea lui de o viață

0

De Ziua Internațională a Sportului Militar, vă facem cunoștință cu plutonier adjutant Leonte Daniel, jandarm în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba.

Practicant de arte marțiale de aproape 30 de ani, în prezent colegul nostru este instructor de Shinkami Ryu și ne mărturisește că prin intermediul sportului pe care îl practică cu drag, a învățat că disciplina și autostăpânirea sunt calități ce se clădesc în timp, prin muncă și dedicare.

Militarul vorbește cu atâta pasiune despre acest sport, încât poate convinge pe oricine să calce măcar o dată pragul sălii, pentru a face cunoștință cu “lumea minunată a artelor marțiale”.

Dovadă îi stau sutele de cursanți care “au trecut prin mâna lui” și care se întorc mereu cu drag la antrenamente.

 Începând cu elevi de patru ani și până la jandarmi și polițiști, toți învață că acest sport nu este doar un mod de a petrece timpul liber, ci o balanță care creează echilibru între trup și suflet.

Deși a întâlnit nenumărate situații violente în timpul misiunilor de ordine publică, tehnicile învățate și autodisciplina l-au ajutat să acționeze întotdeauna în mod corect, conform prevederilor legale.

La nivelul instituției ne mândrim și cu alți practicanți de sporturi, cum ar fi: sporturi de contact, fotbal, tenis de câmp, șah și oina.

“La 18 februarie, în fiecare an, se celebrează Ziua Internațională a Sportului Militar, aceasta fiind data de înființare a organismului Conseil International du Sport Militaire (CISM).

Organizația care guvernează activitățile sportive militare internaționale a luat ființă la 18 februarie 1949 și este a treia cea mai mare din lume, pe palier sportiv, după Comitetul Olimpic Internațional și Federația Internațională de Fotbal, cu 140 de țări membre afiliate.”, scrie presamil.ro

“Consiliul Internațional al Sportului Militar are ca principal obiectiv organizarea și desfășurarea unor activități de educație fizică și sport între forțele armate, ca mijloace de promovare și întărire a păcii în lume, sub deviza CISM ,,Prietenie prin sport”.

Armata României este membră a acestui organism din anul 1992 și, de atunci, loturile reprezentative ale acesteia participă la competițiile aplicativ-militare și sportive organizate sub egida CISM, alături de celelalte 139 țări membre.”, scrie pe facebook Armata României.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top