Din 15 mai, fără mască în aer liber și fără restricții de circulație pe timp de noapte Spectatorii pot reveni pe stadioane

0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, printr-o declarație de presă susținută la Palatul Cotroceni, eliminarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Astfel, de sâmbătă, 15 mai, masca nu va mai fi obligatorie în spații deschise, cu excepția piețelor, târgurilor și stațiilor de transport în comun, iar restricțiile de circulație vor fi complet eliminate.

“Am elaborat calendarul care cuprinde aceşti paşi până la 1 septembrie, urmând ca la sfârşitul verii să avem o evaluare pentru a stabili măsurile pentru toamnă. Aceste măsuri sunt condiţionate de evoluţia pandemiei şi de gradul de vaccinare. Dacă vrem mai multă relaxare, trebuie să ne vaccinăm. Atât de simplu este. Prima etapă va avea loc în 15 mai, următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 august”, a anunţat Iohannis.

Klaus Iohannis a dat şi câteva exemple de măsuri de relaxare care intră în vigoare la 15 mai:

Se elimină portul măştii în exterior, cu câteva excepţii, cum ar fi pieţele, târgurile sau staţiile de transport public.

Eliminarea restricţiilor de circulaţie şi, simultan, eliminarea oricăror restricţii asupra programului magazinelor.

Activităţile sportive în aer liber vor susținute cu 25% din locurile care pot fi ocupate de spectatori.

“La nunți, botezuri, mese festive, de la 1 iunie pot participa la exterior maxim 70 de persoane. La interior, pot participa maximum 50 de persoane. Se renunță la restricționarea numărului de participanți, dacă organizatorii garantează că toți participanții sunt vaccinați. Dacă pe 15 iulie, cineva dorește să organizeze o nuntă în interior și garantează că toți participanții sunt vaccinați, nu se mai aplică restricția. (…) Similar la sălile de sport. Dacă organizatorul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească. Aceste măsuri sunt gândite să ne protejeze, să ne reluăm viața normală și încurajează vaccinarea”, a spus Klaus Iohannis.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top