Atenție la ce cumpărați: Haine și parfumuri purtând însemnele unor mărci celebre, descoperite de polițiști, în urma unor percheziții efectuate în comuna Valea Lungă

1

Haine și parfumuri contrafăcute purtând însemnele unor mărci celebre, și scoase spre vânzare în mediul online, au fost descoperite de către polițiștii din municipiul Alba, în urma unor percheziții efectuate în comuna Valea Lungă.

Hainele și parfumurile, au fost indisponibilizate de către oamenii legii, iar comercianții s – au ales cu dosare penale.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au ridicat articole vestimentare și parfumuri, în valoare de peste 50.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, de la o persoană din comuna Valea Lungă, județul Alba, care le oferea, spre vânzare, pe rețelele de socializare. Locuința acesteia a fost percheziționată.

Vineri, 3 decembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat o percheziție, pe raza comunei Valea Lungă, județul Alba, în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni de contrafacere.

Din cercetări a rezultat că, o femeie de 29 de ani, din Valea Lungă, ar fi oferit, spre vânzare, prin intermediul unei rețele de socializare, articole vestimentare și parfumuri care poartă însemnele unor mărci celebre, în legătură cu care există suspiciunea că sunt contrafăcute.

În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizate 417 produse vestimentare și parfumuri, în valoare de 51.405 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de art. 90 din Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top