ANALIZĂ : Motivul profund din spatele Revoluției Fiscale a Guvernului

0

Din spatele gratiilor, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu face o analiză neașteptată și dezvăluie, din punctul său de vedere, un posibil motiv pentru care Guvernul a ajuns să ia măsurile de modificare a Codului Fiscal. Vântu consideră că Executivul a trebuit să găsească artificii economice pentru că oamenii bogați care înaintea ”ungeau” mecanismele statului sunt acum în spatele gratiilor, iar fără banii acestora la buget se acumulează venituri reduse.

”În doze mici și otrava poate fi leac

Măsurile fiscale luate de guvernul social democrat sunt, în mod paradoxal, măsuri ultra liberale care, exceptând profesiile liberale, anvijazează în primul rând beneficiul statului în detrimentul cetățeanului. Din nefericire lipsește aproape cu desăvârșire și componenta investițională care să sprijine prin plus valoare proiectul, ea fiind înlocuită de niște jenante trucuri și artificii fiscale menite să lărgească baza de impozitare. Lipsa comenzilor de stat în economie va conduce automat la scăderea puterii de cumpărare pentru cetățeni, la probleme serioase pentru întreprinzătorii locali, la slăbirea, în ultimă instanță, a statului. Așa cum era el, cu toate slăbiciunile și erorile lui, Codul Fiscal din 2015 genera un anumit tip de stabilitate și predictibilitate.

Generație, nu poate un stat să fie puternic fără oameni bogați. Ei sunt adevăratele motoare de dezvoltare într-o economie solidă. Cu risc, ingeniozitate ori șpagă, ei fac ca țara să se dezvolte. Cu bucuria celui sărac cu duhul ai aplaudat defilarea lor, legați în cătușe, încurajând astfel abuzurile de tot felul la care au fost supuși. Oamenii de afaceri bogați nu sunt simpatici. Majoritatea sunt inculți, orgolioși, mitomani, grandomani, greu de înghițit, detestați de majoritatea zdrobitoare a populațiilor din țările sărace sau a celor proaspăt ieșite din comunism. În lipsa lor, după cum se vede, statul este incapabil să genereze motoare de dezvoltare economică. Dacă suntem onești, Generație, vom recunoaște că, dacă n-ar fi fost prigoana dictată de “aliații strategici” ai României, s-ar fi găsit un întreprinzător autohton care să dea o șpagă pentru construcția unei autostrăzi sau pentru accesarea unor fonduri europene. Câți bani ar putea să absoarbă un patron de crâșmă sau un buticar? Zecile de miliarde de euro care ne sunt alocați și care zac în trezoreria Uniunii Europene pot fi atrași doar de oameni de afaceri de mare anvergură. Îți place sau nu, fără “ungerea” mecanismelor administrative, o țară stă mai mult decât înaintează. Corupția în doze rezonabile și oamenii de afaceri bogați reprezintă cheia dezvoltării unui stat și a bunăstării tale, reprezintă leacul pentru bolile grave de care astăzi suferiți aproape toți: ignoranța, invidia, frustrarea, sentimentul nimicniciei, lipsa unui orizont existențial.

Cu alte cuvinte, băi Generație, prin setea de sânge și chef de răzbunare pentru insuccesele tale, ai să mori cu noi de gât. Cât de tâmpit trebuie să fii ca în loc să-ți faci O VIAȚĂ alături de noi, alegi să crăpi împreună cu noi? Ne înjurați pe această platformă, făcându-ne idioți, hoți, escroci, netezind astfel calea exterminării noastre. Cu ce te alegi la final? Bani de gagici – pauza, bani de smacuri – pauza și te mai și faci de kkt arătând lumii că ești un prost sau o proastă, un frustrat sau o frustrată.

Prin tot ceea ce am scris, încerc să te ajut să gândești singură și să gândești corect. Nimeni nu se ocupă cu adevărat de educația ta, nimeni nu te ajută să înțelegi mecanismele lumii în care trăiești, dincolo de clișee și manipulare.
Asta este ceea ce pot face acum pentru tine din poziția în care sunt – să te învăț. Și da, urmăresc și un profit din asta, vreau ca nepoții mei să trăiască într-o țară cu oameni deștepți, după ce eu nu voi mai fi. Urăsc prostia, iar viața printre proști este un exercițiu de care vreau să-i scutesc pe cei dragi mie”, susține Sorin Ovidiu Vântu.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top