Sâmbătă, ora 22:00 Finală Uefa Champions League: Manchester City – Chelsea. Luptă englezească pentru trofeu. Meciul se joacă cu spectatori

0

Sâmbătă, cu începere de la ora 22:00, pe stadionul „Dragao” din Porto, se va desfășura finală cele mai importante competiții inter -cluburi, Uefa Champions League.

Ultimul act va pune față în față, două reprezentante a fotbalului englezesc, Manchester City – noua campioană din Premier League, și Chelsea Londra, ocupanta locului 4 la finalul sezonului.

Partidă din această seară, se va juca cu spectatori, în tribune vor fii prezenți un număr egal de fani, câte 6000 pentru fiecare club.

Finala Ligii Campionilor a fost programată inițial la Istanbul, dar UEFA a decis să o mute la Porto pentru a permite suporterilor englezi să participe la meci. Acest lucru ar fi fost foarte dificil în Turcia, din cauza restricțiilor generate de pandemia COVID-19.

Pentru echipa condusă de Pep Guardiola, Manchester City, va fi o premieră, ²cetățenii² disputând prima finală de UCL, din istorie.

De partea cealaltă, Chelsea Londra antrenată de Thomas Tuchel, este deja la a treia finală disputată, ultimele două finale, prima pierdută pierdută la penalty-uri, cu Manchester United, în 2008 şi cea câştigată cu Bayern, după lovituri de departajare, în 2012.

În sezonul recent încheiat din Premier League, londonezii s – au impus în ambele partide, scor 1 – 0 și 2 – 1.

Pentru a ajunge în marea finală, City a trecut în semifinale, de PSG (2 – 1, 2 – 0), iar Chelsea a trecut în semifinale de Real Madrid (1- 1 și 2 – 1).

Distribuie

Lasă un comentariu

Top