Restricții în județul Alba: Masca devine obligatorie În toate spațiile deschise din mai multe localități

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba (C.J.S.U.) a adoptat, joi, o nouă hotărâre (nr.43) privind stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice pe perioada stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Una dintre măsurile anunţate de CJSU este obligativitatea de purtare a măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gură, în localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.

Măsura a intrat în vigoare de astăzi.

Astfel în 13 localități din județul Alba, care se află deja în SCENARIU ROȘU – în care incidența de cazuri este peste 3 cazuri de COVID – 19, la mia de locuitori, MASCA DEVINE OBLIGATORIE ÎN TOATE SPAȚIILE PUBLICE DESCHISE.

Localităţile în care se instituie această măsură vor fi: Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Blandiana, Ciugud, Cricău, Hopârta, Săliștea, Stremț, Unirea și Vințu de Jos.

În alte 9 localități din județ, care se află în SCENARIUL GALBEN – cu o incidenţă a infectărilor cu coronavirus de peste 1 la mia de locuitori, se instituie PURTAREA MĂȘTII DEVINE OBLIGATORIE, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum sunt pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane, etc.), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 de metri de intrarea în perimetrul şcolii.

Localităţile în care se instituie această măsură vor fi: Abrud, Cugir, Teiuș, Ciuruleasa, Daia Română, Ighiu, Noșlac, Rădești și Șibot.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top