Recomandările pompierilor pentru prevenirea Incendiilor în sezonul rece: „Nu îți asuma niciun R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc!”

0

Pentru evitarea izbucnirii unor incendii, Inspectoratul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă face unele recomandări celor care utilizează mijloace de încălzire individuală, mai ales celor care sunt tentaţi să recurgă la improvizaţii.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Alba, le reaminteşte cetăţenilor câteva din regulile de aur care pot să-i ferească de declanşarea unor incendii produse din cauza utilizării neconforme a sistemelor de încălzire a locuinţelor. Desigur, cei mai expuşi la astfel de pericole sunt persoanele care apelează la instalaţii improvizate, confecţionate în regim propriu.

“În vederea protejării vieţii şi bunurilor de efectele distructive ale incendiilor, recomandăm cetăţenilor să acorde mai multă atenţie respectării măsurilor de prevenire și apărare împotriva incendiilor specifice sezonului rece:

– Asigurarea izolării termice a sistemelor de încălzire față de materialele combustibile din apropierea acestora;

– Verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;

– Coșurile de fum trebuie curățate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

– Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea);

– Se interzice folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizații, supraalimentate cu combustibil sau nesupravegheate.

„Nu îți asuma niciun R.I.S.C. – Siguranţa NU e un joc de noroc!”, este îndemnul cu care se încheie mesajul celor de la ISU Alba, postat pe pagina de socializare a instituției.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top