Purtarea măștii devine obligatorie în Municipiul Alba în spațiile publice deschise,vânzarea ambulantă din TALCIOC – suspendată,evenimentele culturale în aer liber interzise, casele De pariuri – suspendate, restaurantele închise

0

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a hotărât că, de joi, purtarea permanentă a măştii de protecţie devine obligatorie în municipiul Alba, unde incidenţa cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile depăşeşte 1,3 cazuri la 1.000 de locuitori.

Autoritățile albaiuliene anunță că începând de joi se instituie obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice deschise din municipiul Alba. Măsura nu se aplică în cazul copiilor care au mai puțin de cinci ani.

Printre restricțiile adoptate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CjSU) Alba, este aceea de a se suspenda vânzarea ambulantă în Talciocul din Alba, evenimentele culturale în aer liber – vor fi interzise, nunțiile și botezurile fiind interzise și ele pe teritoriul județului, ca de altfel pe tot teritoriul României.

Potrivit aceleași hotărâri, restaurantele, cafenele și barurile din oraș vor fi închise.

Împătimiţii jocurilor de noroc vor fi și ei afectați de noile restricții, casele de pariuri, cazinourile și “păcănelele”.

“În conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 21/2004, privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu modificările și completările ulterioare, ale O.UG. nr. 1/2014 privind unele măsuri în domeniul managementului situațiilor de urgență, ale Regulamentului-cadru, aprobat prin H.G. nr. 1491/2004 privind structura organizatorică, atribuțiile, funcționarea și dotarea comitetelor și a centrelor operative pentru situații de urgență, precum și ale Regulamentului privind structura organizatorică, funcționarea, atribuțiile și dotarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului Alba Iulia, aprobat prin Dispoziția primarului nr. 525 din 27 aprilie 2020.

În temeiul prevederilor cuprinse în HOTĂRÂREA Nr 856 din 14.10.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

În temeiul prevederilor cuprinse în Hotărârea nr. 42 emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba, privind stabilirea unor măsuri de limitare și prevenire a răspândii virusului Sars-Cov-2 pe raza municipiului Alba Iulia.

În data de 15.10.2020, s-au dezbătut și s-au aprobat de către membrii C.L.S.U. al Municipiului Alba Iulia, următoarele articole:

1. Se suspendă temporar activitățile didactice în toate unităţile care presupun prezența faţă în faţă, cursurile urmând a se desfășura în sistem on line, scenariul 3-roşu.

2. Se consideră necesară instituirea obligației purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul şi gură, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

3. Se interzice desfășurarea activităților cu publicul instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber.

4. Se propune interzicerea organizării de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) atât în spații deschise cât și închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente etc.).

5. Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare/şi/sau băuturi alcoolice sau nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în spaţiile interioare.

6. Se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

7. Se suspendă activitatea Talciocului din municipiul Alba Iulia.

8. Prezentate hotărâre se completează cu măsurile impuse prin HOTĂRÂREA nr. 49 din 13.10.2020 a COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ.

9. Urmărirea și verificarea punerii în aplicare a prevederilor prezentei hotărârii se vor face de către autoritățiile cu competență în domeniu.

10. Prezenta hotărâre se aplica începând cu data de 15.10.2020 pe perioada stării de alertă a municipiului Alba Iulia în scenariul roșu”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top