Program special la Direcția de Evidență a Persoanelor Alba,în preajma alegerilor locale

0

Albaiulienii cărora le expiră cărțile de identitate le pot reînnoi, în weekendul în care este programat scrutinul pentru alegerea autorităților locale.

Astfel, programul cu publicul a fost adaptat în scopul asigurării cadrului necesar desfăşurării în condiţii optime a procesului electoral, anunță Primăria municipiului Alba Iulia.

Se vor primi cereri și se vor elibera documente de identitate pentru persoanele cu drept de vot sâmbătă, 26 septembrie, între orele 8 și 16, iar duminică – în ziua votului – între orele 7 și 21.

Având în vedere instituirea stării de alertă pe teritoriul României în contextul pandemiei generate de virusul COVID-19, pentru a evita aglomerările de persoane și pentru a asigura protejarea cetățenilor, care apelează la serviciile noastre, cererile pentru eliberarea actelor de identitate, pentru motivele mai sus expuse, se primesc pe bază de programare telefonică prealabilă la nr. 0258/815565.

 Precizăm faptul că în temeiul art.4 alin.3 din Legea 55/2020, valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări. În acest sens, cetățenii a căror acte de identitate au expirat în perioada 01.03.2020-27.09.2020, pot să-și exercite drepturile electorale.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top