Președintele Ungariei, Katalin Novak, prezentă astăzi la Alba Iulia

0

Președintele Ungariei, Katalin Novak va fi prezentă sâmbătă în Alba Iulia, de altfel, vizita președintei statului vecin, este una privată.

Aceasta a ajuns de joi în România, a poposit prima dată la Cluj Napoca, acolo unde s-a întâlnit cu președintele UMDR, Kelemen Hunor.
Katalin Novak va fi prezentă sâmbătă în Alba Iulia, unde va participa la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen, eveniment care va avea loc în Cetatea Alba Carolina.

Katalin Novak a fost învestită sâmbăta trecută în funcţia de preşedinte al Ungariei, într-o ceremonie desfășurată în fața Parlamentului de la Budapesta. Al şaselea preşedinte de la schimbarea sistemului politic din Ungaria, în 1989-1990, ea este prima femeie care ajunge șef al statului.

Fost deputat al partidului Fidesz și o aliată a premierului Viktor Orban, Katalin Novak a fost aleasă de Parlament în această funcție în luna martie, cu puțin timp înainte ca Viktor Orban să obțină o nouă victorie zdrobitoare la alegerile legislative din 3 aprilie.

Katalin Novak a ocupat funcția de vicepreședinte al Fidesz și a fost ministru al afacerilor familiale în guvernul anterior al lui Viktor Orban.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top