Premierul Florin Cîțu și ministrul Afacerilor Interne, în vizită la Ocoliș: „Vor fi oferite sume de fixe de bani celor afectați de inundațiile din Alba”

0

Duminică, premierul României Florin Cîțu, împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, au efectuat o vizită în localităţile din județul Alba, grav afectate de inundațiile de acum câteva zile.

La finalul vizitei, premierul a declarat că oamenii ale căror gospodării au fost inundate vor primi sume fixe de bani pentru reconstrucţia acestora.

„Am creat cadrul legal acum o lună şi ceva, prin care putem să dăm ajutoare fără a mai fi nevoie de o şedinţă de Guvern, ceea ce înseamnă că după ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea să primească susţinere financiară, materiale, tot ceea ce este nevoie. Sunt sume fixe, dar dacă este nevoie, se poate suplimenta. În acest moment, trebuie să ne asigurăm că oamenii pot să-şi recupereze şi să-şi repună gospodăriile cât mai repede în situaţia iniţială”, a declarat Florin Cîțu, în cadrul vizitei efectuate la Ocoliș.

În urma inundațiilor grave din Alba, care au afectat mai multe localități din județ, peste 120 de case au fost distruse, 300 de persoane au fost evacuate de către autorități din calea apelor, iar două drumuri naționale din zonă, au fost afectate de aluviunile aduse de ploi de pe versanți.

Florin Cîțu a mai declarat în cadrul vizitei efectuate la Ocoliș, că cel mai important lucru este acela, că nu s – au înregistrat victime omenești, iar în zonele afectate de viituri, vor fi aduse containere de apă potabilă pentru populație.

„Acum urmează partea mai grea, pe termen scurt, să refacem tot ce s-a stricat. În primul rând începem cu gospodăriile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja dacă este nevoie de apă, vom aduce containere de 1.000 de litri de apă ca să fie apă potabilă în zonă, dacă este nevoie de locuinţe, saltele, utilaje, de Armată, am vorbit cu domnul general (Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, n.r.) pentru personal, dar şi de utilaj greu pentru a ajuta.

Toate resursele vor fi puse la dispoziţie pentru a rezolva cât mai repede. În primul rând gospodăriile cetăţenilor să poată să-şi revină cât de curând la normal, apoi vom începe şi cu arterele principale”, a mai spus Cîţu.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top