Patru proiecte derulate în Municipiul Alba Iulia, finanțate prin programul Anghel Saligny

0

Patru proiecte care vor fi derulate de către municipalitate în Alba Iulia, pe parte de infrastructură rutieră și sisteme de canalizare cu apă și canal, vor fi finanțate prin programul național Anghel Saligny.

Anunțul a fost făcut de către viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, prin intermediul paginii de socializare.

Alba este primul județ din România care a semnat finanțarea pe Programul Anghel Saligny. Suma alocată județului nostru pentru investiții este de 1.173.987.000 lei, din care 503.137.000 lei pentru apă-canal și 670.850.000 lei infrastructură rutieră. Municipiul Alba Iulia va beneficia în cadrul acestui program de finanțarea a patru proiecte foarte importante, trei pentru apă-canal și unul pentru infrastructură rutieră.

Extindere rețea de apă potabilă și canalizare zona Emil Racoviță

Proiectul cuprinde străzile Emil Racoviță, Alexandru Odobescu, Petre Ispirescu, Grigore Antipa, Humulești, Simion Mândrescu, Alexandru Vlahuță, Dimitrie Bolintineanu, Cenade, Episcop Emilian Birdaș, Victor Babeș și are o valoare totală de 13,9 milioane lei. Vor fi realizați 3211 ml de conductă de apă potabilă și 4396 ml de canalizare. De asemenea, se vor instala 29 hidranți de incendiu, 112 cămine canal, 5 stații de pompare etc.

𝑬𝒙𝒕𝒊𝒏𝒅𝒆𝒓𝒆 𝒓𝒆𝒕̗𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒂𝒑𝒂̆ 𝒑𝒐𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍𝒂̆ 𝒔̗𝒊 𝒄𝒂𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆 𝒛𝒐𝒏𝒂 𝑶𝒓𝒊𝒛𝒐𝒏𝒕

Străzile prevăzute în acest proiect sunt: Azur, Zenit, Albatros, Uranus, Orizont 3, Orizont 4, Orizont 6, Orizont 9, Orizont 10, Orizont 16, Orizont 21, Orizont 23, Orizont 24, Orizont 25, Orizont 26. Valoarea estimată a investiției este de 6,947 milioane lei și prin aceasta se vor realiza 3643 ml de conductă de apă potabilă și 4395 ml conductă canal, o stație de pompare, 22 hidranți etc.

𝑹𝒆𝒕̗𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒄𝒂𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆 𝒑𝒍𝒖𝒗𝒊𝒂𝒍𝒂̆ 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒂̆𝒓𝒄𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒂𝒏𝒂𝒍𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒄𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆 𝒛𝒐𝒏𝒂 𝑴𝒊𝒄𝒆𝒔̗𝒕𝒊

Prin această investiție care are o valoare de 3,837 milioane lei se va rezolva problema preluării apelor pluviale din zona Micești. Rețeaua de canalizare va avea o lungime de 1074 ml și se vor monta 36 cămine de vizitare, 17 guri de scurgere, un deznisipator și separator de hidrocarburi, gură de vărsare și vană stăvilar acționată electric etc.

𝑴𝒐𝒅𝒆𝒓𝒏𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆 𝒔𝒕𝒓𝒂̆𝒛𝒊 𝒛𝒐𝒏𝒂 𝑬𝒎𝒊𝒍 𝑹𝒂𝒄𝒐𝒗𝒊𝒕̗𝒂̆

Valoarea totală a acestui proiect este de 18,2 milioane lei și cuprinde modernizarea unei suprafețe de 31.192 mp având o lungime de 3586 ml. Lățimea străzilor este cuprinsă între 7 și 10 m, incluzând carosabil, trotuar, piste de biciclete. Se va realiza și rețeaua de preluare a apelor pluviale, rețea de canale tehnice și de iluminat public.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top