O lei bani de la bugetul de stat Pentru Alba Iulia. Gabriel Pleşa, primarul Municipiul Alba Iulia: „Cea mai importantă comunitate locală din județul Alba a primit 0 lei de la Florin Cîțu, care a luat o ultimă decizie, plină de venin, pentru Alba Iulia! 0, atât valorează, pentru Florin Cîțu, locuitorii din Alba Iulia și cei din comună Lupșa”

0

Guvernul a decis în ședința de miercuri seară să aloce peste un miliard de lei pentru primăriile din România din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, potrivit unui anunț oficial.

Din păcate, județul Alba, nu va primi nici un ban, din partea guvernului de la București.

Motivul? Răspunsul este un simplu: Guvernul demisionar condus de Florin Cîțu, a decis ca primăriile conduse de primari USR PLUS nu primesc niciun leu, excepție face orașul Breaza.

În schimb Alba Iulia, Brașov, Bacău, Câmpulung Muscel, Timișoara, nu vor primi nici un leu.

Cei mai câștigați la distribuirea banilor, au fost județele conduse de primari din partea PNL, și județele Covasna, Harghita și Mureș, cu o puternică reprezentare a UDMR.

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a comentat decizia guvernului, de a nu aloca, nici un ban, județului Alba, acesta declarând că „Florin Cîțu, care a luat o ultimă decizie, plină de venin, pentru Alba Iulia”.

²Un fleac, ne-au mazilit. Sau cel puțin asta își închipuie el, Florin Câțu, marele împărțitor- rectificator bugetar. Asta a ajuns săraca națiune, să primească din fărâmiturile aruncate din mers de cel mai penibil ex-Prim Ministru.

Am încercat, în ultima perioadă, să fac mai puțină politică și mai multă administrație, dar acum mă simt nevoit să reacționez.

Ce nu pot înțelege eu, dar și alții care, la fel ca mine, sunt convinși că se poate face politică și responsabil în România: cu ce drept taie el, din pix și strict, strict, dar foarte strict numai pe baza apartenenței politice a primarului, banii care s-ar fi cuvenit Municipiului Alba Iulia.

Cea mai importantă comunitate locală din județul Alba a primit 0 lei de la Florin Câțu, care a luat o ultimă decizie, plină de venin, pentru Alba Iulia! 0, atât valorează, pentru Florin Câțu, locuitorii din Alba Iulia și cei din comună Lupșa.

Și mai trist este că Municipiul Alba Iulia a trimis o listă întreagă de proiecte pe fonduri europene, iar acei bani, care ni se cuveneau, ar fi mers exact pentru a asigura suma necesară cofinanțării lor. Astea sunt proiectele pentru care am cerut bani de la Guvern, pentru a asigura cofinanțarea: Construirea grădiniței cu program prelungit nr.16 prin schimbarea destinației şi extindere clădire cantină din incinta Colegiului Tehnic Alexandru Domșa; Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centrul Expozițional Corp Principal E; Extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii serviciului social „Centrul de zi pentru persoane vârstnice”; Creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale din Municipiul Alba Iulia; Construirea ansamblului urban cu spaţii socio-culturale, educative şi de locuit – Cartier Gheorghe Șincai.

Din suma totală de 19.532.000 cât ar fi fost necesar pentru Alba Iulia, ex-premierul Câțu, plin de infatuare și sictir a alocat fix 0 (zero) lei.

Ce nu este el capabil să vadă, din cauza atitudinii, e că atât Alba Iulia cât și Lupșa nu vor dispărea de pe hartă şi se vor descurca oricum, prin proiectele și munca lor. În mod sigur însă Florin Câțu nu va rezista politic, în timp, să mai vadă acest lucru”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top