Mircea Hava, siderat de mesajele celor ce vor să boicoteze Jandarmeria Română de Ziua Națională

0

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, consideră, în contextul în care în mediul virtual circulă un îndemn la boicot faţă de efectivele Jandarmeriei care vor defila de 1 Decembrie în “Oraşul Marii Uniri”, prin întoarcerea cu spatele către acestea, că de Ziua Naţională nu ar trebui să existe proteste.

“Am aflat că vor să se întoarcă cu spatele (unii dintre cei care vor asista la ceremonia militară – n.r.) Este un lucru …. Nu vreau să fac educaţie …. Eu despre Jandarmeria din Alba Iulia, pe care îi cunosc bine şi cu care colaborăm foarte bine, chiar foarte bine, nu aş putea să fac lucrul ăsta …. Să foloseşti 1 Decembrie pentru chestiuni de genul ăsta, mi se pare că trebuie să fii foarte meschin. (…) Trebuie să ai un suflet mic. (…) Chiar aici v-aţi găsit, la 1 Decembrie, la 100 de ani, să protestaţi? O să faceţi un gest mic, negru”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Mircea Hava.

“Sărbătoarea nu ne-o strică. Că vor sta cu spatele la jandarmi e problema lor, dar nouă nu ne strică sărbătoarea. Nici măcar nu o să mă uit încolo. Nu se fac lucrurile aşa”, a completat primarul din Alba Iulia.

În detașamentul de defilare vor fi prezenți circa 1000 de militari, între care 12 detașamente ale Ministerului Apărării Naționale, un detașament al unei armate străine, din Polonia, un detașament al Ministerului Afacerilor Interne, un detașament al Serviciului Român de Informații și altul de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top