Luni: “Cartea de aur a serbărilor Unirii”, prezentată online la Sala Unirii din Alba Iulia

0

Sala Unirii din Alba Iulia va găzdui luni, 23 noiembrie, cu începere de la ora 17.00, vernisajul exponatului “Cartea de aur a serbărilor Unirii”.

Piesa va fi prezentată în cadrul activităților, derulate de către Muzeul Național al Unirii împreună cu Sala Unirii din Alba Iulia, sub genericul ²exponat al Memoriei Unirii², dedicate Zilei Naționale a României.

Este cea mai importantă piesă, aflată în patrimoniul muzeului din Alba Iulia.

Cartea, realizată în stilul art nouveau, din dorința și pe cheltuiala principesei Alexandrina Cantacuzino, a fost donată muzeului în anul 1929, cu ocazia Serbărilor Unirii ce s-au desfășurat la Alba Iulia la 20 mai 1929. În proiectul inițial cartea trebuia să conțină semnăturile tuturor personalităților implicate în realizarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Povestea ei va fi spusă tot sub forma unei lecții vii de istorie, susținută de istoricul Tudor Roșu, care îl va interpreta pe căpitanul Florian Medrea, comandantul gărzilor naționale ce au asigurat siguranța orașului Alba Iulia, la 1 decembrie 1918.

Vernisajul va putea fi vizionată pe pagina de facebook a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top