La Sebeș începe distribuirea produselor de igienă în cadrul Programului pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate

0

Începând de luni, 29 iunie, Primăria Sebeș va începe cea de – a doua etapă a distribuirii, către beneficiarii locali, produsele de igienă acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

În Sebeș, acest sprijin va fi acordat unu număr de 376 de beneficiari.

Este vorba despre persoanele persoane încadrate în următoarele forme de asistență socială:

– Persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii număr 416/2001, privind venitul minim garantat;

– Familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii număr 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei (titularii și membrii familiilor acestora).

Beneficiarii vor putea ridica produsele de igienă începând de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 14.00, la sediul Direcției de Asistență Socială Sebeș din Aleea Lac, numărul 12.

În cazul în care va rezulta un excedent de pachete, acestea vor fi distribuite spre persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (handicap grav și accentuat, adulți și copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private), persoane care se află în situații deosebite de vulnerabilitate sau care locuiesc în așezări informale.

Pachetele cu produse de igienă personală sunt distribuite de două ori pe an, în cadrul Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD). Programul este implementat de Municipiul Sebeș, prin Direcția de Asistență Socială Sebeș.

Proiectul este derulat de Ministerul Fondurilor Europene iar finanțarea este asigurată din Fondul de ajutor european pentru persoanele defavorizate.

Programul presupune acordarea de ajutoare alimentare și, mai nou, a produselor de igienă.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top