Iată 5 metode eficiente de a economisi când ai copii mici! Află de ce aceasta NU este o misiune imposibilă!

1

Nimic nu este imposibil când ai copii mici şi vrei să le oferi tot confortul necesar. Odată ce familia se măreşte, apar cheltuielile suplimentare, însă, chiar şi aşa, există şansa de a pune ceva bani deoparte. Poate părea utopic, însă este mai simplu decât ai fi crezut. Tot ce trebuie să faci este să îţi schimbi stilul de viaţă şi să te asiguri că anumite lucruri sunt cu adevărat necesare.

Iată cum poți să îţi creşti copilul fără multe restricţii, însă cheltuind echilibrat:

1. Cumpără mai puţine haine şi jucării

Poate consideri că este o măsură dură, însă, în realitate, nu este nevoie de foarte multe lucruri. Când au un singur copil, părinţii tind să îi ofere cât mai mult şi aproape tot ceea ce lor le-a lipsit în copilărie. Aşa ajung să cumpere numeroase haine, deşi cel mic creşte repede, iar multe dintre ele nu vor fi niciodată purtate şi să aibă saci plini cu jucării, deşi câteva sunt suficiente.

2. Investeşte în lucruri cu adevărat utile

Este decizia ideală pentru a economisi pe termen lung, în special dacă ai în plan să devii mămică de mai multe ori. Pe lista cu lucruri utile şi rezistente în timp se află pătuţurile din lemn pentru copii, căruciorul, salteaua, sistemul de monitorizare, biberoanele fără Bisfenol A, scaunele pentru maşină şi încălţămintea din piele. 

3. Redu risipa de mâncare

Mulţi bani se duc pe hrană din dorinţa de a avea frigiderul plin, deşi multe alimente ajung la coşul de gunoi. Dacă ţi s-a întâmplat şi ţie, este momentul să îţi schimbi stilul de viaţă şi să devii mai cumpătat. Tot ce trebuie să faci este să cumperi doar ceea ce ai nevoie, aşa că întotdeauna mergi la supermarket cu o listă cu produsele necesare, pe care știi că le vei și consuma. Este o metodă extrem de simplă, pe care, dacă vrei să economisești, o poți transforma într-un obicei. 

4. Distrează-i pe cei mici gratuit acasă

Această alegere nu te face un părinte rău, dimpotrivă. În loc să dai bani pe distracţii de moment, în parc sau în mall, care nu îi sunt de folos copilului, dar care pot face o gaură în buget, optează pentru activităţi educative. Poţi, de exemplu, să îi citeşti poveşti interesante, să-l implici pe cel mic în diverse treburi ale casei, să dansaţi împreună sau să îi provoci creativitatea cu jucăriile LEGO de la Ilbambino. Astfel de jocuri nu doar ca vor fi pe placul prichindelului, dar vor contribui și la dezvoltarea inteligenţei acestuia.

5. Nu te atinge de banii de alocaţie

Pur şi simplu ignoră că îi primeşti lunar şi lasă-i să se adune în cont. Nu este suficient doar să cheltuieşti mai puţin şi să cumperi produse mai ieftine, ci trebuie să pui un anumit procent din venituri deoparte, dacă vrei să ai economii. Așadar, o metodă eficientă de a face acest lucru este să uiţi complet de alocaţia de la stat şi să strângi banii respectivi lună de lună. Vor fi de un real ajutor în situaţii neprevăzute.

Aşadar, acum că ai văzut cât de uşor poţi să economiseşti, este timpul să faci o schimbare benefică în viaţa ta. Nu doar că te bucuri că îţi rămân mai mulţi bani, dar cu un astfel de obicei îţi poţi educa copiii să facă cele mai bune alegeri în viitor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top