Flavius Budin este noul jucător al celor de la Sticla Arieșul Turda.

1

Flavius Budin (20 ani) originar din localitatea Șugag, județul Alba, a semnat cu echipa din Liga 3, Sticla Arieșul Turda.

Flavius a semnat un contract valabil pe un de zile, cu echipa de pe Arieș, acesta evoluând pe postul de mijlocaș central.

După despărțirea în pauza competițională, de divizionara terță Metalurgistul Cugir, Flavius a susținut probe de joc la ASU Politehnica Timișoara (Liga 2), CSM Reșita (Liga 3) și Sticla Arieșul Turda (Liga3), formație la care a rămas în final.

²Mă simt foarte bine, colegii m-au primit foarte bine, pe unii dintre ei îi cunosc pe când evoluam la echipa de junioria celor de la U Cluj.

Mă bucur să fiu aici. E o echipă de tradiție a fotbalului românesc, o echipă frumoasă, și condiții foarte bune de pregătire.

Pot să spun că sunt foarte fericit că evoluez aici, la Sticla este un grup unit, frumos², a declarat Flavius Budin, după ce a semnat cu noua sa echipă.

Flavius a evoluat ieri, pentru Sticla Arieșul Turda, în amicalul în fața celor de la SCM Zalău, pierdut de echipa sa, cu scorul de 2 – 1.

Flavius Budin provine dintr-o familie in care fotbalul se afla in centrul tuturor discuţiilor.

Tatăl său, Ioan (Neluțu) Budin, este câștigător alături de Voința Stremț a titlului de vicecampion și cel de finalist și totodată câștigător al Cupei României, faza județeană, și câștigător al Supercupei AJF Alba, după cele două finale pierdute în anul 2016 și 2018, din postura de președinte și totodată finanțator al fostului club Transalpina Șugag.
Neluțu Budin este unul dintre cei mai vechi, apreciați și cunoscuți conducători de club, putem spune „un om bune la toate”. A susținut, în proporție covârșitoare, din fonduri proprii, activitatea fotbalistică a fostei echipe de Liga 4, Transalpina Șugag, fiind implicat printre altele și în amenajarea stadionului din localitate.

Putem spune că Flavius putem spune că a avut de unde învăța tainele fotbalului, ducând învățăturile primite acasă mai departe.

A început fotbalul de mic, iar la 6 ani era legimitat în Spania, la CD Deportivo Azuqueca, unde a stat până la 11 ani când a revenit în România și s-a legitimat la Rival Alba Iulia.

Datorită calităților, deprinderilor și experienței dobândite în Spania, l –a ajutat pe Flavius să ajungă mai departe în carieră pe care și – o dorea.

Iar acest lucru s –a întâmplat, din 2014, acesta fiind legitimat ca jucător cu acte în regulă, la echipa de Juniori A1 ai Universității Cluj, evoluând pentru „Șepcile Roșii” pe postul de mijlocaș central, fiind totodată căpitan și decarul echipei.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top