Este sau nu indicat să faci împrumuturi în perioade de criză economică? Află ce spun experții!

0

Deja nu mai este un secret pentru nimeni că țara noastră se confruntă cu inflația și devalorizarea monedei naționale. Nici că prețurile pentru gaze și curent electric au explodat. La nivel mondial, se prefigurează o criză economică majoră pentru anii care vin. Ce este de făcut în această situație, dacă nevoile tale depășesc posibilitățile financiare actuale?

A lua sau a nu lua un credit? Aceasta-i intrebarea!

Deși cu toții încercăm să economisim atât cât se poate și să nu exagerăm cu cheltuielile în astfel de perioade, ajungem, uneori, în situații aparent fără ieșire. Prețurile cresc, dar veniturile nu prea.

Pentru a le rotunji și în măsura în care timpul îți permite, este bine să cauți o sursă suplimentară. În cazul în care, de exemplu, se închide una dintre firmele pentru care lucrezi, vei mai avea o soluție de rezervă.

Un venit suplimentar se poate obține nu doar ca angajat, ci și pe cont propriu. Spre exemplu, multe persoane cu studii superioare oferă meditații în domeniul în care s-au pregătit. Altele organizează chiar și cursuri online.

O altă variantă este confecționarea de articole și produse handmade sau homemade. Cu acestea poți participa la târguri specializate. De asemenea, îți poți face un blog sau o pagină de Facebook pentru a le promova și pentru a le comercializa online. Ține cont însă, și de condițiile legale pe care trebuie să le îndeplinești ca să poți face acest lucru.

Astfel, este bine să îți înființezi o firmă sau cel puțin un PFA. Vei avea nevoie de înmatriculare la Registrul Comerțului, de înregistrare fiscală și de autorizarea activității alese. Apoi, stabilește clar sursele de aprovizionare cu materialele necesare, prețul produselor finite, astfel încât să nu ieși în pierdere, modalitățile de comercializare sau de livrare.

Nu poți ști dinainte cum vor merge lucrurile, dar acest lucru este valabil pentru toate aspectele vieții. De multe ori, este nevoie să îți asumi un oarecare risc, mai ales la început de drum. Însă, cu o bună organizare, cu o investiție serioasă de timp și energie, îți vei putea îndeplini visurile într-o bună zi.

Chiar dacă nu ai apucat să pui deoparte suma necesară pentru demararea unui proiect pe cont propriu, există variante de împrumuturi rapide, așa cum este creditul ifn de la hopcredit.ro. Poți obține o sumă de până la 20.000 de lei pentru nevoi personale, sumă care poate fi rambursată în maximum 3 ani.

De asemenea, poți lua în calcul să te asociezi cu alți membri ai familiei sau cu persoane bine-cunoscute, pentru a pune bazele altor tipuri de afaceri. Exemple: firmă de curierat, de catering, after school etc.

Avantajul de a avea propriul tău business față de a fi angajatul cuiva este că îți poți organiza programul în funcție de prioritățile tale, fără a risca penalizări, tăieri de salariu etc. Pe de altă parte, poți opta și pentru varianta unui job cu contract de muncă part-time, iar restul orelor de muncă zilnice să le dedici propriei tale activități profesionale.

De reținut însă, este ca investițiile tale să fie bine gândite, astfel încât să-ți poată aduce profit. Există anumite domenii de activitate care rezistă, ba chiar sunt mai căutate în perioadele de criză economică.

Sursa foto: Unsplash.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top