Este ortokeratologia potrivită pentru copii?

0

Sunt lentilele de noapte potrivite pentru copii? Miopia este un viciu de refracție al ochiului extrem de răspândit în întreaga lume. Această afecțiune poate afecta atât adulții, cât și copiii și cauzează o vedere încețoșată la distanță. De regulă, când vine vorba de copii, miopia este depistată între 8 și 12 ani și poate progresa în timpul adolescenței.

Există numeroase modalități de corecție a vederii în zilele noastre, însă, după cum bine știm, nu toate sunt potrivite și copiilor. Află în acest articol ce presupune tratamentul de ortokeratologie și dacă este sau nu recomandat copiilor. 

Ce sunt lentilele de noapte și ortokeratologia?

Lentilele de ortokeratologie sunt un instrument extrem de valoros pentru corecția miopiei. Aceste lentile sunt special concepute pentru a fi purtate noaptea, pe timpul somnului cu scopul de a corecta curbura corneei. 

Rezultatul obținut în urma purtării lentilelor de ortokeratologie pe timpul somnului este o vedere clară, fără a mai necesita ochelari de vedere sau lentile de contact. 

Cât de eficiente sunt lentilele de noapte pentru copii?

Studiile ne arată că din ce în ce mai mulți copii au probleme de vedere. Aproximativ 85% din părinții miopi transmit această afecțiune și copiilor lor. 

Lentilele de noapte pot avea un rol important în tratarea miopiei la copii, căci acestea nu doar corectează vederea pe termen scurt, ci chiar contribuie la stoparea evoluției acesteia. O miopie netratată poate progresa și cauza în timp probleme mai mari sănătății oculare, motiv pentru care este important ca aceasta să fie depistată la timp. 

Sfatul nostru este să vizitezi periodic o clinică de oftalmologie precum ofta review cluj împreună cu micuțul tău, chiar dacă acesta nu pare a avea probleme de vedere.

De ce să alegi lentilele de noapte pentru copilul tău

Cel mai mare avantaj al acestor lentile este reprezentat, cu siguranță, de contribuția lor la oprirea evoluției miopiei. Spre deosebire de alte intervenții oftalmologice care nu sunt recomandate copiilor, lentilele de noapte pot fi purtate începând cu vârsta de 7-8 ani. Specialiștii din cadrul clinicii Ofta Review din Cluj îți vor putea oferi lentile de noapte personalizate special pentru ochii copilului tău. 

Mai mult decât atât, această metodă de corecție îi scutește pe copii de necesitatea de a purta ochelari pe timpul zilei. Astfel, se va putea bucura de copilărie fără a mai fi nevoit să aibă grijă de ochelari. 

Așadar, lentilele de ortokeratologie pot fi o alternativă extrem de convenabilă pentru a corecta viciile de vedere ale copilului tău. Apelează cu încredere la cabinete care oferă acest tip de corecție, precum Ofta Review din Cluj, pentru un consult. 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top