Elis Pavaje Alba suspectată că ar fi dat șpagă pentru atribuirea unui contract de lucrări publice în Caraș – Severin

0

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2014 – 2015.

DSC_9421În cursul zilei de 19 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiul Timișoara și municipiul Reșița, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, este vizat de anchetă. Din primele informații este vorba de fapte de corupție legate de contracte din primărie, fiind vizate mai multe direcții ale instituției. DNA efectuează percheziții atât la sediul Primăriei Reșița, la locuința din Reșița a edilului, la vila acestuia din Timișoara, cât și la alte două locații din Timişoara. Stepanescu este acuzat că în perioada 2014-2015 a primit șpagă pentru mai multe contracte derulate de primărie.Surse judiciare au declarat că Mihai Stepănescu este suspectat că a pretins şi primit bani, cu titlul de mită, de la societatea comercială Elis Pavaje Alba, ”în legătură cu atribuirea şi derularea unui contract de lucrări publice încheiat de Primăria Reşiţa cu firma respectivă, reprezentată de Stelian Tăune, în valoare de aproximativ 600.000 de lei”.

”Stepănescu a pretins şi a primit de la societatea comercială aproximativ 10% din valoare plăţilor făcute de Primăria Reşiţa către această firmă”. Stelian Tăune este reprezentantul de vânzări al Elis Pavaje și se ocupă de județele : Arad, Caras-Severin, Hunedoara, Timis.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top