Duminică, începe Paris Dakar organizat în Arabia Saudită. Patru români la start

0

Cea mai dură competiție auto – Paris Dakar, va debuta duminică, în Arabia Saudită, când este programată și prima etapă.

Paris Dakar programează 12 etape, cu o lungime totală de 8.098 la clasa moto şi 8.119 la auto.

La start, sunt înscriși 1065 competitori, care vor concura la 8 clase diferite (Motociclete, Quaduri, Automobile, Prototipuri și SSV, Camioane, Automobile și Camioane – clasice).

Ziua de odihnă este programată pe 8 ianuarie, după șase etape. Ultima etapă, care poate fi decisivă, va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie.

Competiţia va porni de la Jeddah şi se va încheia la Sakaka

Povestea Paris Dakar

Ideea raliului Paris-Dakar a pornit în 1977 în timp ce pilotul Thierry Sabine s-a ratăcit prin deșertul Tenere din Sahara în timpul raliului Abidjan-Niza, acesta văzând peisajele de acolo ca locul ideal pentru o competiție pe distanță lungă.

Pe 26 Decembrie 1978 se dădea primul start de la Paris, iar 182 de competitori aveau sa parcurgă aproximativ 10.000km până la Dakar.

Doar 74 au terminat ediția inaugurală, câștigător in clasamentul general fiind Cyril Neveau pe o motocicletă Yamaha.

La categoria auto se impunea Alain Genestier pe un Range Rover V8, iar pe locul secund terminau fratii Marreau pe micuțul Renault 4 Sinpar.

Patru români vor participa în Raliul Dakar 2022

În ediția de la începutul anului 2022 vor participa și patru români. Toți vor fi debutanți la categoria auto.

Două echipaje vor lua startul la clasa auto (T1.1), Iacob Ilie Buhai Hotea – Turdean Tudor pe Toyota Hilux și echipajul Mihai Ban – Ștefan Catalin Ion pe Hummer H3.

Pilotul Emanuel Gyenes este înscris la clasa Malle Moto (pilotul nu are asistență tehnică la dispoziție) pe o motocicletă KTM 450 RALLY REPLICA.

Aceasta este a unsprezecea participare a pilotului din Satu Mare și este caștigător al clasei Malle Moto in ediția 2020.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top