Compania Holzindustrie Schweighofer infirmă zvonurile relocării fabricii de la Sebeș

0

csm_Sebes_Neu_c43685000f

În urma informaţiilor publicate în presa locală din Alba Iulia,  conform cărora Holzindustrie Schweighofer ar urma să stopeze activitățile din Sebeș, 

Compania Holzindustrie Schweighofer doreşte să transmită opiniei publice, dar şi tuturor partenerilor, colaboratorilor şi angajaţilor săi, ca nu a existat nicio negociere sau discuție referitoare la o posibilă vânzare a fabricii sau a terenului aflat în proprietatea sa din Sebeș, județul Alba.

Prin urmare, Holzindustrie Schweighofer neagă informațiile prezentate în presa locaă.

Compania este prezentă în orașul Sebeș de 13 ani, iar planurile de afaceri ale companiei au fost gândite pe termen lung. Toate fabricile Holzindustrie Schweighoferdin  România reprezintă, fiecare în parte, un element important din viziunea globală de dezvoltare a companiei.

Cu un nivel al investiţiilor totale de aproximativ 800 de milioane de euro şi cu peste 3.000 de angajaţi pe piaţa locală, Holzindustrie Schweighofer este un investitor pe termen lung, care şi-a demonstrat în cei 13 ani de prezenţă în România seriozitatea şi profesionalismul.

Razvan-Cosma-director-Holtindustrie-Schwischofer “În aceşti 13 ani, am fost alături de comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea şi am contribuit prin taxe şi impozite, în mod semnificativ, la bugetele locale şi la bugetul de stat, am susţinut necesitatea unei abordări sustenabile a domeniului silvic şi am combătut cu toată determinarea fenomenul tăierilor ilegale”, a declarat Răzvan Cosma, directorul fabricii Holzindustrie Schweighofer.

“Poate cel mai important, în toți aceşti ani, amreuşit să dezvoltăm, pe baza tradiţiilor îndelungate ale silviculturii româneşti şi prin promovarea de către Holzindustrie Schweighofer,cele mai moderne calificări în domeniu. În același timp, am contribuit la crearea unei noi generaţii extrem de bine specializate de profesionişti. Angajaţii noştri reprezintă din acest motiv cel mai important capital al companiei şi dorim să le mulţumim şi pe această cale pentru munca depusă zi de zi şi să îi asigurăm că activităţile Holzindustrie Schweighofer vor continua în toate unităţile de producţie” a subliniat Dan Bănacu, purtător de cuvânt Holzindustrie Schweighofer.

csm_sebes_DSC02381_776038dde0

Despre Holzindustrie Schweighofer

Holzindustrie Schweighofer este parte a Grupului Schweighofer și își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este lider în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de vâscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare.

Holzindustrie Schweighofer a deschis prima fabrică de cherestea în România în anul 2003, la Sebeș. În prezent, compania operează pe plan local alte două fabrici de cherestea – la Rădăuți și Reci, o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv la Siret și una de panel la Comănești, generând aproape 3.000 de locuri de muncă direct în aceste locații și mai mult de 10.000 de locuri de muncă indirect, în industrii conexe. Din octombrie 2015, din Grupul Schweighofer face parte și o fabrică de cherestea în Germania.

Holzindustrie Schweighofer achiziționează din România doar 11% din volumul de lemn recoltat anual, restul materiei prime fiind asigurat din importuri. În prezent, aproape 50% din lemnul cumpărat și prelucrat de Holzindustrie Schweighofer provine din import, din țări precum Ucraina, Belarus, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Rusia, Ungaria, Serbia, Bosnia, Polonia, Lituania, Austria, Croația, Cehia, compania importând, mai nou, și cherestea din Germania. Acest lemn este ulterior prelucrat în țară, cu forță de muncă locală, astfel că i se adaugă plus valoare și generează sume importante pentru bugetul local și cel al statului român sub formă de taxe și impozite.

                                                         

Distribuie

Lasă un comentariu

Top