Campanie de prevenire a victimizării minorilor derulată de către Inspectoratul Județean de Poliție Alba. Sfaturile polițiștilor pentru părinți

0

Se apropie debutul noului an școlar, iar polițiștii vin în ajutorul părinților sau bunicilor, cu întâlniri tematice, în cadrul cărora se vor discuta riscurile la care se expun cei mici, atât în viața reală, cât și în cea din mediul online.

După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și partenerii tradiționali în activitățile educativ – preventive reamintesc fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă.

Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine.

„Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?” este sloganul campaniei de prevenire a victimizării minorilor, derulată de Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, în perioada 1-10 septembrie a.c., premergător începerii anului școlar 2021-2022.

În această perioadă, polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Alba, împreună cu partenerii tradiționali în desfășurarea de activități informativ – preventive, vor avea întâlniri cu părinții sau bunicii, în cadrul cărora vor discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în cea on-line.

Astfel, în cadrul sesiunilor de informare, vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia, precum și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau utilizarea internetului.

Reamintim tuturor că siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top