Bomba cu ceas din industria de armament de la Cugir ! Victima transportată la București în urma exploziei de la Fabrica de Arme NU a supraviețuit.

0

Femeia care a suferit arsuri grave în urma exploziei de la Fabrica de Arme  Cugir a decedat marți seara la spitalul din București.

Explozia s-a produs la finalul săptămânii trecute, pe o linie de fabricaţie a gloanţelor și au rezultat 2 victime rănite. Femeia de 53 de ani a suferit arsuri pe 70% din suprafața corporală și a fost transportată cu elicoperul SMURD la spitalul de arși din București. Din păcate aceasta nu a supraviețuit. Este a doua oară când se întâmplă un astfel de accident însă nimeni nu a luat nici o măsură în acest sens.

O explozie, urmată de incendiu care s-a manifestat cu degajare mare de fum, s-a produs în 2018 la Fabrica de Arme Cugir, într-un tunel de testare a muniţiei. O angajată, dată iniţial dispărută, a fost găsită carbonizată. Femeia ieşise din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-a întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de incendiu, potrivit declaraţiilor făcute la vremea respectivă de autorităţile judeţene.

Tot la Fabrica de Arme, în mai 2019, un angajat a fost rănit prin împuşcare, în timp ce se afla în poligonul de încercări.

Nimeni nu face o anchetă minuțioasă asupra condițiilor în care se fac aceste testări de armament și pe ce se duc banii ce ar trebui folosiți pentru prevenirea acestor accidente.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top